RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. День знань по-дорослому – що дорослі можуть перейняти у дітей

День знань по-дорослому – що дорослі можуть перейняти у дітей

25.08.2021 240
День знань по-дорослому – що дорослі можуть перейняти у дітей

День знань по-дорослому – що дорослі можуть перейняти у дітей

25.08.2021     240

Через тиждень – перше вересня, День знань. Діти ідуть в школу здобувати знання, вони також вчаться спілкуватися з однолітками, вчаться взаємодіяти із зовнішнім світом. Нещодавно Jobs.ua писали, чому це так важливо – навчати дітей працювати над власними проектами, а в цій статті давайте розглянемо, що дорослі можуть перейняти у дітей.

Діти не мають над собою начальника

Якщо ви працюєте над великим проектом, важливо відчувати достатній рівень автономії, щоб ви могли вільно і натхненно працювати над ним. Якщо ви просто виконуєте для когось це замовлення, цього не буде, ви не зможете вільно і натхненно працювати над таким проектом. Якщо вам доводиться стикатися в процесі роботи з бюрократичними перепонами, працювати з великим азартом теж не вийде.

А найдієвіший спосіб забезпечити собі автономію –це взагалі не мати начальника. Або мати такого начальника, який є лідером, є дійсно лідером не тільки на словах, а й на ділі. Таким був Стівен Джобс, який умів знаходити потрібних людей для реалізації своїх ідей (той же самий Стів Возняк, якому Джобс, образно кажучи, вказав ціль, а Возняк уже розібрався з деталями).

Діти не мають начальника над собою, коли будують будиночок на дереві або систему замків на піску, і прокладають між ними автомобільні шляхи. Вони такого слова навіть не знають – система, але це не заважає їм будувати будинки, гаражі і замки, і об’єднувати їх в певну систему.

Моральний дух – цьому теж варто повчитися у дітей

І це дійсно так. Нам, дорослим, легко працювати над проектами, які приносять значну грошову винагороду. А якщо справа, над якою ви ненастанно трудитесь, не дає, зокрема, очікуваних фінансових результатів, від такого доволі часто опускаються руки. Падає моральний дух, якщо коротко. А ще важче доводиться у тому випадку, коли вже витрачено чимало часу і зусиль, і ніби й відступати не хочеться, але й вперед рухатися проблематично, бо моральний дух майже на нулі.

В дітей з цим простіше – вони не переймаються тим, що могли багато часу витратити впусту, майструючи будиночок на дереві. Вони просто азартно будують його і не турбуються про те, наскільки він виглядатиме ошатнішим на тлі інших таких будиночків. Вони просто отримують від процесу задоволення, і дорослим частенько цього не вистачає.

Безтурботна впевненість

Знаєте, якої ще речі не вистачає частенько нам, дорослим? Нам не вистачає тієї безтурботної впевненості, з якою діти беруться за нове заняття. Безперечно, ми, дорослі, краще усвідомлюємо те, чим займаємося, бо діти доволі часто перескакують від одного заняття до іншого, в них ще нерозвинуте терпіння, їм хочеться всього і одразу. Але діти не надто переймаються тим, що витратили по факту багато часу впусту, зводячи будиночок на дереві, який може розвалитися від трохи сильнішого вітру.

Але якщо це трапиться, для дітей це не проблема – вони із завзяттям візьмуться за зведення нового будиночка. Цю особливість дитячої поведінки варто було б перейняти багатьом дорослим, чи не так?

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх