RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Дієві поради, як розбудити в собі великі пориви до творчості

Дієві поради, як розбудити в собі великі пориви до творчості

18.02.2021 308
Дієві поради, як розбудити в собі великі пориви до творчості

Дієві поради, як розбудити в собі великі пориви до творчості

18.02.2021     308

Переглядаючи шедевральні кінострічки чи прочитуючи геніальні романи, розглядаючи видатні полотна і уславлені скульптури, виникає сильне бажання творити так, як творили ці митці. Творити легко і невимушено, хоча це тільки на перший погляд здається, що легко і невимушено. Насправді за цією легкістю і невимушеністю криється ненастанна праця, роки творчих метань і осяянь, невдач і сотень годин роздумів і фантазування. Jobs.ua підібрав для вас чудові поради, які дозволять розбудити в собі великі пориви до творчих звершень, адже це вміння – творити яскраво і незабутньо – важливий аспект будь-якої творчої професії.

Творчість циклічна

Наближається весна. Що це означає? Це означає, що одна пора року змінює іншу. Так і натхнення – воно приходить і покидає нас, і це потрібно зрозуміти і прийняти як беззаперечний факт. Натхнення покидає нас, коли ми психологічно видихаємося, коли втомлюємося емоційно, і все, що потрібно в цей момент, коли ви зрозуміли, що втомилися і натхнення поки що не з вами – це просто відпочити. Але коли відпочиваєте, відпочивайте по-справжньому. Залипніть в серіал, який давно хотіли переглянути, пориньте в чудову книгу чи проведіть день на природі. Головне – щоб ви відпочивали, а не заповнювали безцінний час безплідною діяльністю, щоб таким чином заспокоїти свою совість. Відпочиваючи по-справжньому, ви не марнуєте свій час, ви поповнюєте енергію, яка за день-другий закумулюється настільки, що ви відчуєте як відпочили і готові приступати до натхненної роботи.

Чи потрібно вести щоденник?

Люди, які досягли значних успіхів, загалом радять вести щоденник. Щоденникові записи вели письменники та винахідники, художники і видатні громадські діячі. Чи потрібно вести щоденник вам? Вирішуйте самі, але п’ятнадцять хвилин в день, проведені за щоденником, є чудовим способом для усвідомлення природи своїх блоків і комплексів. І пошуку рішень для їхнього усунення. Не хочете писати? Малюйте. І про якість малюнків чи письма не турбуйтесь – щоденник тільки для вас.

Виявіть тригери, які допомагають творити

Кожна людина має свої «пускові гачки», які запускають шалену дзиґу творчості. Для когось це – прогулянка на природі, для когось – перегляд старих фільмів чи роман улюбленого автора… Одна прекрасна музика які почуття може розбудити в душі, чи не так?.. І таких тригерів може бути багато в кожної людини. Шукайте свої власні «пускові гачки» і працюйте так, ніби вже досягнули цілі; творіть, насолоджуючись кожною секундою творчості, і тоді чудові відкриття не забаряться і завітають до вас в гості!

Ділимо процес на невеликі шматки

Коли задумується грандіозна за обсягом робота – приміром, ви хочете написати роман на сто тисяч слів, в нагоді стане наступна порада: поділіть цей складний і тривалий у часі процес на певну кількість частин. Виконуючи їх поетапно, ви зауважите, як поволі наближаєтеся до своєї цілі.

Дисципліна понад усе! Навчіться себе обмежувати у несуттєвих речах

Відкладаємо в сторону все, що пожирає час: пусті балачки по телефону чи в месенджерах, перегляд стрічки новин в соцмережах… Попрацюйте інтенсивно 20-30 хвилин, і тільки тоді дозволяйте собі перепочити 10-15 хвилин, не більше. А потім – знову до роботи. Може трапитися, що ви незчуєтеся і пропрацюєте не 20-30 хвилин, а 2-3 години, а то й більше! За натхненною роботою час не йде, а летить!

Виконавши поставлену задачу, порадійте і зробіть собі приємне. Подаруйте щось цінне собі, дозвольте гарно відпочити. Знову ж таки, всі ці дії необхідні для того, щоб підзарядитися до наступного пориву творчості.

Здається, прості і не складні поради, хіба не так? Але їх потрібно виконувати, от у чому річ! І тоді ви зауважите, які зміни почнуть відбуватися з вашим мисленням, а цікаві ідеї все легше знаходитимуть шлях до вашої уяви.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх