RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Мировая практика
  5. Екзоскелетом по безробіттю: світова практика

Екзоскелетом по безробіттю: світова практика

18.12.2019 368Автор: Олександр Мавлідінов
Екзоскелетом по безробіттю: світова практика

Екзоскелетом по безробіттю: світова практика

18.12.2019     368Автор: 

Як з’ясував Jobs.ua, в Україні зростає кількість офіційно непрацевлаштованих осіб. Скорочення кількості безробітних, що почалося у березні поточного року та тривало до жовтня, наразі зупиняється. У листопаді кількість людей, які не працюють, різко зросла на 11,4%, збільшившись з 259 300 осіб до 288 900. Такі данні оприлюднила Державна служба статистики.

За даними Служби, найбільш зареєстровано безробітних у міських поселеннях: це близько 162 100 осіб проти 126 800 осіб, що зареєструвалися у сільській місцевості. У той же час, кількість людей, що встали на облік по безробіттю, по відношенню із жовтнем зросла на 6 400 осіб у містах України, у сільській місцевості кількість тих, хто став на облік зросла на 23 200 українців. Серед всіх цих людей, непрацевлаштованих жінок більше ніж чоловіків: 164 500 проти 124 400. Кількість тих, хто шукає роботу серед чоловіків, лише за минулий місяць зросла майже на 21 000 осіб. Жінок, що зареєструвалися на біржі праці, в листопаді 2019 року нарахували більше майже на 9 000.

Згідно з даними Державної служби статистики, у листопаді поточного року на 289 000 безробітних припадало близько 81 000 вакансій, виходить, що 4 шукача претендують на одне вакантне робоче місце.

Безробіття стає проблемою не лише в Україні, навіть каїни з доволі розвинутою економікою відчувають на собі проблему з непрацевлаштованим населенням.

Літні мешканці Японії, наприклад, намагаються якомога довше залишатися затребуваними на ринку праці країни та використовують для цього новітні високі технології. Щоб працювати навіть у пенсійному віці, багато хто з тамтешніх мешканців використовують екзоскелети. Такі пристрої полегшують перенесення важких предметів, знімаючи навантаження з хребта, ніг та рук людини.

За даними журналістів, одного з відомих світових видань, які намагалися розібратися в ситуації, використання екзоскелетів стало відповіддю технологічних компаній на проблему старіння населення.

Серед таких пристроїв є дуже цікаві розробки. Так, наприклад, фірма Innophys розробила костюм-екзоскелет у вигляді рюкзака. Його можна зарядити вручну, стиснувши спеціальний насос 30 разів, щоб накачати «м'язи» екзоскелету повітрям та зробити його готовим до роботи.

Налаштований пристрій дозволяє людям без особливих зусиль піднімати до 24 кілограм ваги. Ціна його доволі доступна для місцевих пенсіонерів та складає близько 1 300 доларів США.

Масове виробництво таких пристроїв ініціювала одна сімейна компанія з Японії, яка вирощує, готує та продає мариновану редьку. За допомогою екзоскелета глава сім'ї зміг продовжити роботу з важкими навантаженнями, незважаючи на свій 70-річний вік.

Також популярні в Японії екзо-костюми Atoun Model Y від відомої компанії Panasonic. Вони коштують від 5 500 тисячі доларів. До речі є й прототипи від автовиробника Toyota. Наразі, компанія не випускає екзоскелет масово на ринок бо проводить остаточні дослідження, які, згідно заяв представників компанії, також частково спрямовані на підтримку літніх працівників.

Такі міри стали вимушеними для Японії, оскільки ця нація вважається однією з найстарших націй в світі. За даними Американського бюро з дослідження популяцій від 2015 року, в країні проживав найбільший відсоток людей старше 65 років - 26%.

У вересні минулого року японські влада зафіксувала понад 20% жителів, що мали вік старше 70 років. При тому факті що в країні продовжується спад народжуваності, влада Японії розмірковує над підвищенням пенсійного віку з 60 до 70 років.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх