RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Жизнь в коллективе
  5. Кілька цікавих фактів для тих, у кого робота стоїть на першому місці

Кілька цікавих фактів для тих, у кого робота стоїть на першому місці

13.07.2020 782
Кілька цікавих фактів для тих, у кого робота стоїть на першому місці

Кілька цікавих фактів для тих, у кого робота стоїть на першому місці

13.07.2020     782

Jobs.ua підготував кілька цікавих і пізнавальних досліджень. Результати одного з них показують, що понеділок не такий вже й важкий день для початку тижня, як більшість з нас звикли вважати. Вчені пропонують звернути нашу увагу зовсім на інший день тижня.

Понеділок день... нормальний!

Насправді для половини з нас нелегкий день тижня – вівторок, з'ясували дослідники компанії Bimuno, опитавши 3000 осіб. Точніше, вівторок з 11.45: в цей момент на нашу голову звалюється робота, від якої ми ухилялися в понеділок (коли 53% респондентів обговорюють вихідні), рівень стресу найвищий, перерва на обід перетворюється в робочий полудень, а ввечері доводиться надолужувати згаяне напередодні.

Красиві люди заробляють більше

Життя, на жаль, не підтверджує справедливість народної мудрості «не родись красивой, а родись щасливою». Якраз красивими, вродливими й потрібно народжуватися, щоб бути якщо не більше щасливими, то хоча б більш фінансово успішними. Красиві люди заробляють більше, свідчать численні наукові дослідження.

Бажання перекласти на мову економіки такі, здавалося б, ефемерні поняття, як краса і привабливість, зовсім не настільки безглуздо, як може здатися. У всякому разі для настільки прагматичної нації, як американці. Протягом останніх років американські психологи, соціологи й маркетологи неодноразово зверталися до цієї теми. Результати їх досліджень свідчать: між економічним благополуччям і зовнішньою привабливістю існує прямий зв'язок, який можна виміряти в доларах і центах. Ось лише кілька красномовних фактів, які дозволяють вважати витрати на стрижку й укладку, макіяж, засоби з догляду та багато іншого не витратами, а справжнісінькими інвестиціями.

■ Зовні привабливі керівники вже одним своїм виглядом підвищують вартість акцій своїх компаній. Такий вплив на учасників фондового ринку надає поява красивих CEO на телеекрані.

■ Зайва вага знижує шанси жінок на високий дохід.

■ Високі люди заробляють більше. Серед працюючих американців зростом від 170 до 180 см кожен дюйм (2,54 см) «зайвого» зростання відповідає в середньому підвищення річного заробітку на 2%.

■ Ті з американців, які виглядають краще, ніж 67% тих, що оточують, в середньому заробляють за життя на 230 тисяч доларів більше.

Найостанніше дослідження американських і британських вчених доводить вже зовсім протилежне, що саме зовні непривабливі люди заробляють більше. Хто ж з них правий?

Вихідні – це щастя

Факт, знайомий багатьом з власного досвіду, отримав наукове підтвердження. Психолог Річард Райан з Рочестерського університету (США) і його колеги провели дослідження за участю 74 чоловіків і жінок у віці від 18 до 62 років. Протягом трьох тижнів тричі на день вони відповідали на питання про настрої та самопочуття. Випробовувані проявили рідкісну одностайність – всі почували себе краще у вихідні, коли на них чекала свобода, можливість побути з рідними чи в колі друзів. Більш того, виявилося, що ми вважаємо себе більш компетентними, організованими саме у вихідні. На думку Річарда Райана, наше гарне фізичне та психічне самопочуття залежить від того, чи можемо ми задовільнити потреби в самостійності, у контролі, спілкуванні з приємними та цікавими нам людьми і самореалізації. Саме тому нам так добре у вихідні. І саме тому кращий спосіб покращити будні – вибирати таку роботу, де можна найбільшою мірою робити те, що подобається, й бути собою.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх