RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Жизнь в коллективе
  5. Корпоративне спілкування під час війни

Корпоративне спілкування під час війни

29.07.2022 333Автор: Лоліта Платошкіна
Корпоративне спілкування під час війни

Корпоративне спілкування під час війни

29.07.2022     333Автор: 

Корпоративне спілкування грає визначальну роль в організації та налаштуванню зовнішніх та внутрішніх процесів компанії. Під час війни корпоративне спілкування набуло нового змісту, але продовжує залишатися важливою складовою для успіху команди та ділових відносин з партнерами чи інвесторами.

Дослідження корпоративного спілкування в українських компаніях показало, що більша частина компаній не мають належних процедур комунікації всередині компанії, а менше ніж 30% співробітників скаржаться на неефективне ділове спілкування між співробітниками, що призвело до провалу різних починань та завдань.

Треба завжди пам’ятати, що на відміну від особистісного спілкування, корпоративне має певну мету: успіх та порозуміння команди чи результативність компанії. Розбираємось разом з Jobs.ua, як налагоджувати корпоративні комунікації.

Завдяки правильному корпоративному спілкуванню під час війни багато українських компаній змогли:

  • швидко налаштувати робочі процеси в кризовій ситуації,
  • створити та використати спільні можливості,
  • побудувати стратегічні плани компанії в стані війни,
  • налагодити внутрішні доброзичливі комунікації, допомогу,
  • налаштувати дистанційну роботу колективу,
  • відновити роботу компанії, повернутися на ринок,
  • віднайти закордонних партнерів, інвесторів тощо.

Щоб краще спілкуватися під час війни з колегами, керівництвом, клієнтами, партнерами, інвесторами потрібно

  1. вміти уважно слухати інших,
  2. зрозуміло та грамотно вести ділове листування та листування,
  3. розвивати емоційний інтелект, доброзичливість, співчуття,
  4. спілкуватися професійно усно та письмово,
  5. вірно розуміти мову тіла, жести, міміку,
  6. обмінюватись ідеями, новинками.

Правила корпоративного спілкування під час війни

У спілкуванні з колегами керуйтесь здоровим глуздом. Багато хто з нас під час війни керуються емоціями, і це цілком зрозуміло, адже новини кожного дня розгойдують емоційну стабільність. Якщо помічаєте, що емоції беруть верх, краще візьміть тайм-аут та зробіть перерву чи вихідний день. Ні в якому разі не нагнітайте атмосферу в колективі, не нав’язуйте свою думку з того чи іншого приводу. Дайте собі абстрагуватися від новин і повертайтеся розвантаженим до роботи.

Надавайте перевірену інформацію та факти. Не ведіться на всі підряд пабліки та канали з новинами. Як показала практика, навіть трастові канали, можуть давати хибну інформацію, не перевіривши все до кінця. Краще оберіть декілька трастових державних каналів та спирайтесь на них.

Піклуйтесь про команду та цікавтесь їх справами, місцеперебування. З початку війни багатьом членам команд довелось покинути домівки, переїхати в безпечніші міста чи навіть країни. Чи в змозі команда існувати при цьому, розділена відстанями. Піклуйтесь про членів команди, підтримуйте зв’язки, цікавтесь їх справами, допомагайте, підтримуйте. 

Плануйте спільну роботу, обговорюйте успіхи. Для всіх членів компанії дуже важливо відчувати цю доброзичливу робочу атмосферу команди. Продовжуйте збиратися на мітинги, обговорювати спільні плани роботи, успіхи, ділитися новинками вашої сфери. Це все підтримує колектив.

І, звісно, не забувайте про бізнес-етику в спілкуванні, що тільки підкреслює вашу професійність.

Читайте также

  • Піднімайся і йди30 Август, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.


↑ Наверх