RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Увольнение
  5. Майже рік сплачених пошуків

Майже рік сплачених пошуків

10.08.2019 361Автор: Олександр Мавлідінов
Майже рік сплачених пошуків

Майже рік сплачених пошуків

10.08.2019     361Автор: 

За інформацією Jobs.ua, журналісти одного з відомих українських видань новин, з’ясували наявність легального способу звільнившись з роботи, отримувати заробітну платню на протязі ще дев’яти місяців.

Аналізуючи збільшення числа добровільних звільнень українців зі своїх робочих місць, що регулярно припадає на літній період року, кореспонденти натикнулися на такий собі «лайфхак», який використовують наймані робітники, що часто змінюють місця роботи.

Як правило, добровільне звільнення працівника має два шляхи здійснення: за власним бажанням або за згодою сторін. І, якщо перший варіант обирають коли припускають можливе повернення до роботи у компанії, яку залишають, то «згода сторін» приваблює тим, що передбачає, майже миттєві виплати по безробіттю.

У той час, коли закон дає переваги для відновлення тим, хто звільнився за власним бажанням, почати отримувати допомогу, зареєструвавшись у центрі зайнятості, можна лише після тримісячного терміну тривалості безробіття.

Формат «за згодою сторін» допускає нарахування виплат з моменту поставання людини на облік у статусі безробітної, при цьому, ці виплати складають чималу частку від заробітної платні, яку отримувала людина.

Навіть наявність стажу роботи не більше двох років, передбачає максимальні виплати, що складуть 50% від останньої зарплати отримувача. Пропрацювавши до шести років, можна отримати 55% від зарплатні, до десяти років – 60%, а зі стажем більше цього – 70% від своїх вчорашніх здобутків.

Нарахована людині виплата, сплачується у повному обсязі на протязі перших трьох місяців безробіття. Наступні три місяці, людина буде отримувати 80% від нарахованої суми, після цього – 70%. Погодьтеся, що це непогана допомога людині, що має необхідність або просто бажання покинути роботу на певний час.

Цікаво й те, що ці виплати не є прямою допомогою від країни. Виплати складаються зі страхових виплат, які відчисляються з заробітних плат усіх офіційно працевлаштованих українців. Ті самі 22%, що відраховуються на користь «трьох фондів», один з котрих – фонд допомоги по безробіттю.

Узяв за приклад середню зарплатню у столиці країни, яка за різними показниками складає близько 13 000 гривень, дослідники вирахували, що за такою схемою, звільнений за згодою сторін робітник, тільки перші місяці отримує по 7 1000 грн. Потім, виплати знизяться до 5 700 гривень на місяць та досягнуть найменшого свого показника у 5 000 гривень. Вважається, що такого періоду достатньо, щоб людина відшукала собі роботу.

Також важливим, дослідники вважають не забувати перевірити, чи виплатили вам гроші за увесь невикористаний вами офіційний відпочинок, що відповідає вашій посаді. Як правило, у більшості людей, встигає накопитися не так вже й мало невикористаних вихідних, а значить й суттєва сума компенсації.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх