RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Міністр охорони здоров’я роз’яснив, як проводити безпечне навчання в умовах пандемії коронавірусу

Міністр охорони здоров’я роз’яснив, як проводити безпечне навчання в умовах пандемії коронавірусу

18.08.2020 330
Міністр охорони здоров’я роз’яснив, як проводити безпечне навчання в умовах пандемії коронавірусу

Міністр охорони здоров’я роз’яснив, як проводити безпечне навчання в умовах пандемії коронавірусу

18.08.2020     330

Раніше Jobs.ua писали про опубліковані МОН методичні рекомендації, як розпочинати і проводити новий навчальний рік в умовах коронавірусної пандемії. 17 серпня під час спілкування з пресою міністр охорони здоров’я Максим Степанов роз’яснив деякі моменти стосовно того, як запровадити у школах максимально безпечне навчання.

Питання, яке всерйоз турбує батьків, адже навчальний рік от-от розпочнеться – чи буде в школах роздільне навчання? Тобто чи вчитимуться молодші школярі до обіду, а старші – після?

Міністр охорони здоров’я розповів, що ці моменти висвітлені в рекомендаціях МОН. А однозначно відповісти тут важко, адже школи в Україні відрізняються за кількістю дітей, тому з цим питанням доцільніше звертатися до керівництва навчальних закладів.

Максим Степанов також зазначив, що обидва міністерства – МОЗ і МОН – стоять на тому, щоб навчання розпочалося 1 вересня, як і кожного року. Але якщо навчальні заклади розташовуються в червоній зоні, відвідувати їх не можна буде. І немає різниці, державні це заклади чи приватні. Такі школи навчатимуться в дистанційному режимі.

Які найважливіші пункти можна виділити серед рекомендацій МОН?

  • Якщо температура працівника школи перевищує 37,20С, до роботи його допускати не можна;
  • Учні, студенти, працівники шкіл і всіх типів навчальних закладів повинні дотримуватися профілактичних засобів щодо протидії поширення коронавірусу, а також вміти розпізнавати симптоми захворювання;
  • На керівництво навчального закладу лягає питання розробки маршрутів всередині школи і біля неї, щоб уникнути небажаних скупчень учнів чи студентів;
  • Вчителям доручається перевірка учнів перед початком занять на предмет респіраторних захворювань;
  • Мінімізація переміщення учнів всередині школи – МОН рекомендує проводити заняття в одному кабінеті;
  • Розпланувати розклад уроків таким чином, щоб початок і кінець уроків в один класах не збігалися з проведенням уроків в інших класах; за таких умов учні і студенти менше контактуватимуть між собою (але це ще питання, як воно спрацює на практиці);
  • Якщо є можливість, проводити уроки на свіжому повітрі;
  • Здійснювати регулярне провітрювання класу – десять хвилин після кожного уроку;
  • Встановити на шкільних територіях контейнери для використаних рукавичок і масок;
  • Навчальні заклади повинні бути забезпечені антисептиками, рідким милом та паперовими рушниками. Використовувати багаторазові рушники забороняється.

Зазначимо, що працівники учбових закладів повинні ознайомитися з інструктажем, як здійснювати превентивні заходи щодо протидії поширення коронавірусу, як дотримуватися респіраторної гігієни тощо. Адміністрація шкіл і вузів повинна забезпечити своїх працівників захисними масками з розрахунку одна маска на три години роботи.

Звичайно, непрості виклики постали перед освітянами цього року. Але, як запевняють в МОН, вони роблять все можливе, щоб полегшити роботу вчителям. Саме для цієї цілі Міністерство освіти і науки України презентувало 18 серпня онлайн-курс із рекомендаціями, як проводити дистанційне і змішане навчання. Щоб зареєструватися на онлайн-курс, завітайте на освітній портал МОН.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх