RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Найвпливовіші компанії світу, в команді яких вам хотілося б працювати

Найвпливовіші компанії світу, в команді яких вам хотілося б працювати

29.04.2021 360
Найвпливовіші компанії світу, в команді яких вам хотілося б працювати

Найвпливовіші компанії світу, в команді яких вам хотілося б працювати

29.04.2021     360

Давайте уявимо фантастичну ситуацію: вам запропонували роботу в будь-якій компанії світу. Яку компанію ви б обрали? «Яблучного» виробника телефонів чи пошуковий сервіс Google? Чи якусь іншу корпорацію?

Задумалися, так? І є над чим, бо скільки є в світі впливових компаній, справжніх титанів індустрії, без яких нам складно уявити ту чи іншу сторону нашого життя. Але журнал «TIME» полегшив нам завдання, зробивши те, що давно мав зробити: склав список із ста найвпливовіших компаній світу. Звісно, в цей список потрапили і Apple, і Google. І багато інших компаній, а за які саме заслуги, давайте з’ясуємо це разом із Jobs.ua.

Про впливовість у західному світі

Але спершу кілька слів про впливовість. Люди із пострадянського простору часто неправильно розуміють це поняття. Вірніше, розуміють під ним щось своє, а не те, що мається на увазі під цим поняттям в західному світі.

На пострадянському просторі «впливовість» – це про те, що компанія має вплив на політичні рішення, має владу змінити закони в догоду собі. А в західному світі впливовість («influential») – це про вплив на уми людей. Це про те, наскільки компанія націлена на створення нових брендів, наскільки є ініціатором інфоприводів. Тобто впливові компанії – це компанії, які у всіх на вустах, якими цікавиться суспільство і активно обговорює ті чи інші аспекти їхньої діяльності. Погодьтеся, різниця між цими двома тлумаченнями досить відчутна.

Отже, нижче представлений список найвпливовіших компанії світу, який журнал «TIME» склав на основі опитувань своїх фахівців – команди міжнародних кореспондентів та редакторів. В результаті утворилося п’ять категорій, у кожній від 16-ти до 22-х компаній. Зрозуміло, що всі компанії не вдасться згадати, але давайте пройдемося по всіх категоріях і оглянемо найцікавіші компанії.

ПІОНЕРИ

Піонери, вони ж першопрохідці – нові компанії, які в короткий час змогли завоювати авторитет і продемонструвати свою життєздатність. В цю категорію ввійшла компанія Різ Візерспун Hello Sunshine, яка знімає серіали на основі книг-бестселерів. Бачили хітовий серіал від НВО «Велика маленька брехня»? А цей серіал, до слова, варто переглянути.

Tilray, канадська компанія-виробник медичного канабісу. Так, це цивілізований світ, де марихуана призначається в лікувальних цілях. Тому подбні компанії не лише заробляють пристойний капітал, а й мають значний вплив на уми людей.

ЛІДЕРИ

Як не дивно, але найвпливовішою в цій категорії стала федерація баскетболу. NBA за останні роки не лише суттєво збільшила свої прибутки, а ще й пережила пандемію з мінімальними втратами. Також в цю категорію потрапив Twitter (за оновлення платформи) і Apple.

ІННОВАТОРИ

Netflix. Стрімінговий сервіс, який шалено виріс за останній рік, отримав своє місце завдяки своїм новаторським рішенням в «реорганізації Голлівуду». Карантин змінив правила гри в шоу-бізнесі, і такі компанії, як стримінгова платформа Netflix, почали творити нову історію в світі кінематографічного бізнесу.

Zoom. Присутність цієї компанії в цьому списку теж не дивує. Zoom заслужив це за створення віртуального місця для робочого офісу чи запальної вечірки.

ТИТАНИ

В цю категорію ввійшли компанії, які знають у всіх куточках світу: Google, Walmart, Alibaba, Facebook. А найбільш впливовою компанію було визнано General Motors, яка рухається в напрямку «створення більш екологічного майбутнього» і серйозно орієнтована на випуск електромобілів.

РУЙНІВНИКИ

Компанія Illumina – за декодування вірусу COVID-19;

Тесла – за їхні зусилля в напрямку електрифікації автомобільної індустрії;

Канадська компанія Shopify, лідер електронної комерції – за допомогу малому бізнесу.

Повертаючись до початку статті, яку б компанію обрали для роботи саме ви? Погодьтеся, тут є з чого вибрати, навіть з вищеназваних компаній.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх