RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Увольнение
  5. Низька заробітна плата - одна з головних причин звільнення українців

Низька заробітна плата - одна з головних причин звільнення українців

22.09.2019 1672Автор: Лоліта Платошкіна
Низька заробітна плата - одна з головних причин звільнення українців

Низька заробітна плата - одна з головних причин звільнення українців

22.09.2019     1672Автор: 

Матеріальне заохочення грає важливу роль в мотивації підлеглих. Мотивація не тільки підштовхує спеціалістів до дій, але й формує бажання працювати, виконувати свою роботу добре, підвищувати свою кваліфікацію, професіонально рости. Якщо робітник невмотивований, не спрямований на цілі, це напряму відображається на якості його роботи та досягненнях. Як відомо, матеріальне заохочення є однією з головних мотивацій будь-якого робітника. На жаль, не всі українські компанії можуть виплачувати «приємну» заробітну плату спеціалістам. Саме тому низька заробітна плата стає однією з головних причин звільнення українців зі своїх робочих місць.

Причини низьких заробітних плат

На сьогодні відомо, що приблизно 60% робочих українців самостійно звільняються з причини низької заробітної плати в пошуках більшої оплати своєї роботи. Чому так відбувається?

Причини, за якими роботодавець не може надати спеціалісту високу заробітну плату можуть бути досить різними:

  • дохід компанії не дозволяє збільшити виплати,
  • професіоналізм спеціаліста не дає можливості підтвердити підвищення зарплати,
  • власна скупість, бажання збільшувати тільки свій гаманець.
Якщо ви, як роботодавець, зіткнулись з подібною проблемою, то найкращим чесним виходом стане не обіцяти своїм підлеглим високі гори в майбутньому, а бути з ними відвертими щодо фінансової ситуації в компанії. Якщо ви, як робітник, зіткнулись з проблемою низької заробітної плати, то радимо вам:
  1. 1. Оцінити свою роботу та професіоналізм виконання справ. Дайте собі відповідь, чи вважаєте своє виконання роботи гідною для підвищення зарплати.
  2. 2. Запропонуйте роботодавцю відверту розмову щодо вашого кар’єрного росту та подальшого підвищення заробітної плати.
  3. 3. Проаналізуйте результат вашої розмови та перспективи кар’єрного розвитку, зміни заробітної плати у найближчий рік.
  4. 4. Якщо роботодавець не обіцяє збільшення доходу компанії та підвищення заробітної плати, можливо, це дзвіночок задуматись над зміною робочого місця.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх