RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Корпоративная культура
  5. Офісний дресс-код для жінок: вибір одягу на кожен день

Офісний дресс-код для жінок: вибір одягу на кожен день

31.10.2019 1533Автор: Олександр Мавлідінов
Офісний дресс-код для жінок: вибір одягу на кожен день

Офісний дресс-код для жінок: вибір одягу на кожен день

31.10.2019     1533Автор: 

Відомо, що коли бажаєш отримати реального ворога, треба порадити жінці в що їй треба вдягатися. Притому, люди, що вигадували правила ділової поведінки, не обійшли увагою й це, заборонене питання, придумавши дресс-код для жінок.

Загалом у світі, за основу такого спеціального одягу, було взято класичний англійський костюм для прекрасної статі, який мав жакет та пряму спідницю, довжина якою мала сягати рівня «нижче колін».

Після цього, було безліч змін жіночого дресс-коду, які вводили, як окремі країни, так й певні, наприклад, державні, установи різних країн світу. Але, справжній «класичний» жіночій діловий костюм, більш –менш, но таки залишається у межах, про які згадано вище.

Сучасний світ сягнув далеко вперед, відкриваючи нові можливості для людини та становлячись, все більш вільним у питаннях дотримання дресс-коду. Креативні японці, взагалі відмінили щось таке, після того, як з’ясували фінансові витрати на роботу кондиціонерів, що гамселили у самому високому режимі, охолоджуючи численні офіси, битком набиті людьми у парких ділових костюмах. Від того, у більшість японських офісів співробітники мають приходити у тому, в чому їм зручно та не жарко, аби не вмикати кондиціонери на ту саму «жахливу» та недешеву потужність.

Але, більшість європейського ділового світу залишається прихильниками існування дресс-коду. А значить, для того, щоб бути сприйнятим згідно вимогам зовнішнього вигляду, треба пам’ятати, який одяг у цьому допоможе.

Елементи жіночого дресс-коду, не зважаючи на певні свободи, мають дотримуватися декількох загальних правил.

«Строгість»

Жакет із некороткою спідницею, жакет із брюками, костюм-трійка у жіночому виконанні або закрита ділова сукня – такі основні види жіночого ділового вбрання, найбільш розповсюдженні у світі. Під костюм із жакетом, прийнято надягати прості «строгі» блузи або гольфи, однотонних темних кольорів.

Жакет, при цьому, має сягати середини стегон, бути трохи звуженим у талії та не мати великих вилог. Жіночі брюки допустимі, якщо вони прямі та довгі, без варіантів низьких посадок у талії.

Щодо спідниці – то це або прямі, нижче колін крої, або варіанти типу «тюльпан» чи «олівець». До речі, довжина «за коліна» вважається ідеальною бо досить чемна та атка, що може допомогти приховати певні нюанси фігури жінки.

дрес код для жінок

Зручність

Так, не зважаючи на спроможність власниці одягу «змінювати та оновляти» гардероб кожен день, діловий костюм має бути й зручним, й стійким до зношення. Діловий світ надто суворий до своїх адептів, й ніхто не знає, коли вас спіткає неочікуване та термінове відрядження: але у будь якому випадку, ділова леді має виглядати завжди на всі 100%.

Колір

Якщо коротко, то класика ділового жіночого костюму передбачає наявність не більше трьох кольорів в одному ансамблі та двох видів малюнків тканини.

При цьому, блузу, яку ви вдягаєте разом з костюмом, треба міняти кожного дня, не повторюючи її колір та покрой.

Інші нюанси

Взуття, що взуте під діловий костюм, допускається суто «закрите». Зачіска та макіяж повинні не виглядати неординарними та мають «доповнювати» обраний стиль одягу.

Чого НЕ передбачає діловий костюм жінки

Як вже казали раніше: сучасний світ має безліч спрощувань щодо жіночих дресс-кодів у різних країнах. Але, деякі вимоги, а точніше заборони залишаються загальними та викликають негативне ставлення до жінок, які нехтують ними.

Так, сучасний жіночій дресс-код, забороняє носити:

  • сукні або спідниці, які підпадають під приділення «відвертих або звабливих»;
  • міні спідниці та «суперміні», що, навіть, виділені у окремий рядок заборони;
  • блузи та топи, що мають відкритий живіт;
  • короткі брюки та такі, що мають низьку посадку на талії;
  • одяг, що «неприпустимо облягає статуру»;
  • блузи із незастебнутими ґудзиками;
  • будь-які прозорі елементи одягу;
  • одяг з тканин, що швидко затираються чи засукуються;
  • білизну, яка не передбачена для носіння із таким типом одягу.

До заборон, слід також додати занадто яскравий макіяж, розпущене волосся, якщо воно має певну довжину, великі або коштовні прикраси та аксесуари, користування різкими парфумами або такими, що містять, так звані «феромони» чи схожі додатки.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх