RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. На работе
  5. Ознаки того, що ви любите свою роботу

Ознаки того, що ви любите свою роботу

18.07.2020 1563Автор: Олександр Мавлідінов
Ознаки того, що ви любите свою роботу

Ознаки того, що ви любите свою роботу

18.07.2020     1563Автор: 

Коли займаєшся професійно тією справою, що дійсно полюбляєш – можна сміливо вважати себе щасливою людиною. Проте, така «любов» має безліч відтінків та визначити той самий аспект, що робить роботу 100% улюбленою, досить складно.

Навіть той, хто щиро впевнений, що міг би займатися своєю працею навіть безкоштовно, бо дуже любить таке робити, рано чи пізно, залюбки відпочине й від неї, зіткнувшись із певним перенасиченням хобі. Більшість з людей кажуть, що люблять те, чим займаються, хоча насправді, просто спокійно відносяться до обов’язків, бо вміють їх виконувати та отримують за це непогані гонорари. У разі зміни фінансової складової у менший бік, людина одразу різко втрачає свій ентузіазм щодо роботи та може, в окремих випадках, навіть перекваліфікуватися.

Але, й дійсно буває так, що те, чим займається людина, не просто задовольняє її, а стає чимось більшим, тим, що не проміняєш ані на більш великі гроші, ані на щось інше. Як правило, такі «відносини» із працею мають певні причини та ознаки, й їх треба розуміти, хоча б для того, щоб не зруйнувати ненароком, те, що робить вашу професію справжньою частиною вашого життя.

Колектив

Команда з якою працюєш із задоволенням та яку не хочеться залишати, навіть, після роботи – справжня знахідка. Тим більше, якщо відносини склалися щирі та до цих людей завжди можна звернутися за порадою, допомогою чи просто гарно провести час з ними. Комфортне знаходження у такому оточенні багатого коштує й це реальний привід любити роботу.

Результативність та перспектива

Любити роботу, на якій треба саме «працювати» не відчуваючи конкретної результативності для себе, майже неможливо. Рано чи пізно, але вигоряння зробить свою справу, перетворивши все що вам подобалося на огидне зайняття до якого важко підійти у гарному гуморі. Як правило, такий стан людини, лише остаточно виключає можливість діяти ефективно, відкидаючи й без того незрозумілий результат на недосяжні відстані. Інша справа, коли ваша конкретна робота помітна й мотивована морально та фінансово. А, коли відчуєш гордість та радість від зробленого то таким хочеться займатися знову й знову. Ну, хіба це не схоже на кохання?

Своє місце

Признання людини у якості потрібного та авторитетного фахівця свого напрямку. Також важлива складова любові до справи, якою вона займається. Цей аспект вкрай важливий й настільки гарно спрацьовує, що деякі нечесні роботодавці користуються цим, замінюючи матеріальну нагороду для підлеглих одними лише, хоча й справедливими дифірамбами.

ознаки того що ви любите роботу

Комфортна відсутність спокою

Найчастіше, улюблена робота передбачає не аби які нерви, стреси та, навіть, численні невдачі. Але. Саме такий бурхливий ритм й відрізняє її від спокійного «болота» нудної рутини. Робота є такою, що працівник не встигає стежити за часом, при цьому насолоджуючись швидкістю та ризиком самого процесу. Людям, що створені задля дії, саме це часто подобається у їх справі більш за все.

Обміль вільного часу, який вас лише стимулює

Постійний потік нової роботи не викликає не лише обурення чи роздратованості, а й навпаки, мотивує до нових звершень. У той самий час, здається, що робота немов робиться сама по собі. Людина не тільки не помічає часу, але геть не переймається тим, що одразу по закінченню виконаного, на неї вже чекає нове завдання. Більш того, відсутність «нон стоп» ритму може збентежити та розгубити.

Вільний час присвячений роботі

Відпочивати треба, але якщо й у свій вільний час, людина хоча б розмовляє чи розмірковує про те. Чим займається професійно – це також показник того, що їй дуже подобається обрана професія.

Тут треба знати міру, бо не всі оточуючи так само відносяться до того, що ви вважаєте справою свого життя. Крім того, близькі люди також потребують вашої уваги, тож навчиться себе контролювати, хоча, ви дійсно щасливчик та любите свою справу.

Очікування понеділка

У той час, коли більшість живе від п’ятниці до п’ятниці, починаючи рахувати вільний час, що минає, вже з п’ятничного вечора та ненавидячи понеділки, для вас все виглядає зовсім по іншому. Можливо, вас треба навіть виганяти з офісу після шостої години наприкінці тижня, а понеділок ви чекаєте вже починаючи з суботи та намагаєтесь лягти у неділю раніше, щоб він скоріше наступив.

Це, однозначно показник, що ваша робота та ваше життя – одне ціле. Звичайно, у всьому треба розуміти міру та не перетворювати життя близьких людей на самотнє очікування поки ви звернете увагу й на них.

Проте, що стосується роботи – вам дійсно повезло. Досить мало людей по всьому світу можуть розповісти те саме про свої професії. У будь-якому разі, таке ставлення до роботи обумовлює відмінний результат праці, а значить, саме ваш вклад в ефективність існування напрямку, яким ви займаєтесь. Є одним з найвагоміших. Тож вам, однозначно, є чим пишатися.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх