RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Переконання, які заважають досягнути успіху на роботі

Переконання, які заважають досягнути успіху на роботі

11.07.2022 225
Переконання, які заважають досягнути успіху на роботі

Переконання, які заважають досягнути успіху на роботі

11.07.2022     225

Здавалося б, усі люди різні. Це так, якщо говорити про зовнішність. Але наші звички, страхи та побоювання більшою мірою однакові. Безумовно, більшість відвідувачів порталу Jobs.ua відчували і проживали ті хибні переконання, про які ми розкажемо нижче. І які заважають досягнути успіху на будь-якій роботі.

Що ж це за переконання?

«У мене нічого не вийде»

Безліч наших комплексів, страхів та сумнівів ми звично проектуємо на роботу. Нам здається, що колеги – прудкіші та успішніші, що їм все вдається краще, а в нас так ніколи не вийде. Знайомо, чи не так? Виходить цікавий парадокс: навіть якщо ми впевнені у власному провалі, це ще не означає, що всі навколишні думають так само.

Як протидіяти цій хибній та шкідливій установці?

Щоразу, коли вас відвідає ця думка, женіть її чимдалі. Ця установка в більшості випадків просто зупиняє вас від наступних дій, не дає бодай спробувати. Нагадуйте, що наші суб’єктивні відчуття, наше сприйняття самих себе може бути сильно спотворене. Особливо, якщо ви з якихось причин відчуваєте комплекс неповноцінності. Тому оптимальний варіант – це змінити установку з «У мене нічого не вийде» на «Так, це трохи лячно та непросто, але я все ж спробую». Побачите, як усе зміниться.

«А що, як у мене все вийде?»

Парадоксально звучить, але ця думка може викликати ще більше стресу та невпевненості у своїх силах. І дійсно – якщо все вийде, і вийде навіть краще, ніж ви задумували… що тоді? Як давати потім раду усім тим викликам, які прийдуть разом з успіхом? Адже не будемо забувати, що з успіхом прийдуть інші докорінні зміни в житті. Доведеться змінити свій спосіб життя, змінити звички і спосіб мислення. У випадку провалу легше – ви себе пожаліли, посумували на самоті чи поплакалися близькій людині в жилетку, оце й усе. А в цьому випадку вже так не вийде.

Як протидіяти цій провальній установці?

По-перше, подумайте про ті прекрасні можливості, які відкриє перед вами дорога успіху. По-друге, замість думати «А що, якщо вийде, що тоді?..» краще думайте: «Звичайно, все вийде, адже я рухаюся до своєї мети. Адже це саме те, до чого я прагну. І я в жодному разі не залишуся один – мої друзі, мої колеги мені допоможуть».

Погодьтеся, такий варіант звучить в рази краще.

«А що про мене подумають інші?»

Частенько фіксуєте в себе цю думку? Переживаєте, що ставлення інших людей зміниться, якщо ви досягнете успіху на роботі? Як би дивно це не звучало, але страхи про невдачу в кар’єрі можуть лякати значно менше, ніж страх того, що від вас відвернуться інші люди.

Безперечно, нам важко жити без схвалення інших людей, адже такий тип поведінки зазвичай закладається з дитинства. Але чим раніше ви збагнете, що звітуватися ви повинні тільки перед собою, тим краще. Найважливішою думкою для вас завжди повинна бути думка «А що я сам/сама думаю про себе?». А вже потім – думка інших людей: коханих, друзів, оточення. Виробляйте власні моральні орієнтири і кодекс честі, тоді вам легше буде прийняти той факт, що хтось, можливо, і відвернеться від вас, коли ви досягнете успіху на роботі.

А це обов’язково трапиться, хочете ви цього чи ні.

Читайте также

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх