RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Питання, що розчарують роботодавця

Питання, що розчарують роботодавця

7.01.2020 633Автор: Лоліта Платошкіна
Питання, що розчарують роботодавця

Питання, що розчарують роботодавця

7.01.2020     633Автор: 

Результативність співбесіди на пряму залежить від схильності обох сторін та позитивному перебігу спілкування між ними. Здобувач і сам може відчути чи з’вявився цей зв’язок між ним та роботодавцем. Зробити це можна, будучи активними, зацікавленими, а для цього задавати влучні та правильні питання на співбесіді. І ставлячи питання роботодавцю чи HR-менеджеру, треба також мати почуття такту, бо можете розчарувати його. Якщо ви за собою помітили, що у нестандартних ситуаціях ви можете ставити безглузді питання, то, можливо, для вас стане виходом й справді ні про що не питати.

Які питання не ставити роботодавцю?

Ні для кого не секрет, що питання, які ви задаєте співрозмовнику багато чого говорять саме про вас. Наприклад, що саме вас цікавить, що мотивує, чим ви живете, а також розкривають особисті ваші якості. Якщо на співбесіді ви станете питати про те, чим компанія займається, то роботодавець може сприйняти це як неповагу до нього, бо здобувач не спромігся в інтернеті відшукати компанію, та дізнатися її сферу діяльності. І це справній фейл для здобувача, який щойно розпочав співбесіду, а негативне відношення роботодавця вже з’явилось. Це досить часто дратує роботодавців. А ось питання: «Чи дуже важкі в мене обов’язки» затвердить за вами стереотип лінивого здобувача. Замініть його на інше більш конкретне питання: «Опишіть, будь ласка, мої обов’язки на посаді», і у роботодавця не виникне зайвої негативної думки про вас. Досить просто можете накликати враження роботодавця, що вам є що приховувати, якщо на співбесіди, ви задаєте наступні питання: «Чи подаєте ви запит на минулі місця роботи», «Чи перевіряєте ви соціальні мережі здобувачів», «Чи доведеться мені проходити тести чи складати тестові завдання». Навіть, якщо ви запитаєте, не всі роботодавці можуть прямо на них відповісти, бо саме вони мають цілі перевірити незаплановано ці джерела чи вашу професійність. Ставлячи певні питання, ви можете створити навколо себе враження вередливої людини: «Чого у вас так голосливо», «Як відноситесь до запізнень», «Чи можу я собі замовити чи вибрати комп’ютер, що відповідає моїм запитам», «Чи можна йти раніше до дому, якщо робота виконана» та інші.

Будьте уважними, ставлячи питання роботодавцю на співбесіді.


Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх