RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Денежный вопрос
  5. Поговоримо про погані стосунки з грошима і як це виправити

Поговоримо про погані стосунки з грошима і як це виправити

22.10.2020 708
Поговоримо про погані стосунки з грошима і як це виправити

Поговоримо про погані стосунки з грошима і як це виправити

22.10.2020     708

Стосунки з грошима закладаються ще в дитинстві. Якщо у вас проблеми із вмінням заощаджувати гроші чи їхньою постійною нестачею, коріння фінансових негараздів криються саме там. Так, ми не можемо повернутися в дитинство, але ми можемо змінити своє ставлення до грошей. Розглянемо разом з Jobs.ua типові помилки в поводженні з фінансами.

Неповага до грошей

Якщо не поважаєш людину, стосунки з нею ніколи не складуться. Те ж саме можна сказати про гроші. Неповага до них – це шлях до постійних фінансових проблем. Не можна привабити гроші, не поважаючи їх. І це зовсім не означає почати «поклонятися золотому тільцю». В прагненні жити краще і заробляти більше грошей немає нічого поганого. Це як здорова любов до себе, а не нарцисична самозакоханість.

Неправильні розмови із самим собою

Як мислимо – так і живемо. Якщо забороняти щось собі в голові, це «щось» не прийде в наше життя. Думали коли-небудь, що не можете дозволити собі придбати ту чи іншу річ, бо бюджет не потягне це навантаження? На такі негативні думки марнується енергія. То чи не краще витратити її на позитивні думки на зразок: «Я можу собі це дозволити», «Я вартий/варта кращого», «Я зможу це зробити»? Правильний настрій – уже великий крок на шляху до успіху.

Оточення теж відіграє важливу роль

Буває, що бідним бути «безпечніше». Тому чимало людей постійно «прибідняються». Спостерігали подібну поведінку, чи не так? А чи не боїтеся ви у глибині душі, що покращення вашого фінансового становища може стати на перешкоді стосунків з рідними людьми чи друзями? Пора розпрощатися з цими страхами.

Важливо зрозуміти наступне: обмежуйте спілкування з людьми, які люблять «прибіднятися» і скаржитися на фінансові проблеми. Невдачі мають властивість заражати наше мислення, як віруси заражають наш організм. Як цьому протидіяти? Спілкуйтеся побільше з людьми, які вміють вибудовувати стосунки з грошима.

Хибні ментальні установки

Погані стосунки з грошима багато хто засвоїв ще в дитинстві. Вірніше, подібне уявлення прищепили ті дорослі, які самі мали негативне уявлення про фінанси. А запрограмований на негатив мозок не дозволить досягти успіхів у фінансових справах. Всім відомий вислів «Не в грошах щастя». Ці слова позбавлені здорового глузду, в них закладена хибна логічна установка. Так, самі по собі гроші не є щастям, але вони відкривають шлях до фінансової свободи, вони наділяють нас можливістю вибору, дають відчуття безпеки і насолоди життям. І не варто думати, що якщо половина життя позаду, то вже й не варто щось змінювати і багатіти: в історії знайдеться чимало прикладів, коли люди досягали фантастичних успіхів в сорок чи в п’ятдесят років.

Брак «фінансового інтелекту»

Буває так, що просто не вистачає фінансової грамотності, як навчитися заробляти більше. Тут допоможуть консультації з незалежним фінансовим радником, а також фінансова самоосвіта. Радимо почати прокачувати фінансовий інтелект з чудових книг авторства Роберта Кійосакі «Багатий тато, бідний тато» (яку високо оцінили Дональд Трамп та Опра Вінфрі), Бодо Шефера «Шлях до фінансової свободи» і Наполеона Гілла «Думай і багатій».

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх