RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Поради фрілансерам, як залишатися мотивованим

Поради фрілансерам, як залишатися мотивованим

13.07.2020 366
Поради фрілансерам, як залишатися мотивованим

Поради фрілансерам, як залишатися мотивованим

13.07.2020     366

Початок пандемії коронавірусу, який до невпізнання змінив сферу людських відносин і спілкування, зробив роботу фрілансера ще актуальнішою, ніж раніше. Але працювати вдома теж не так легко, як може видатися на перший погляд. Безліч відволікаючих факторів навколо – диван, телевізор та холодильник – та й сім’я вимагає чимало уваги. Як фрілансерам залишатися мотивованим на роботі, і встигати зробити все заплановане, і навіть більше? Разом з Jobs.ua спробуємо розібратися в цьому.

У всіх без винятку країнах людей приваблює фріланс через його очевидні плюси: гнучкий графік роботи, відсутність начальника-наглядача над головою, можливість самому обирати проєкти і працювати з любого куточка світу. А ще – багато вільного часу, можливість творчого самовираження, відпустка коли захочеш а не коли начальник сказав, не потрібно відпрошуватися по нагальній справі та виконувати незрозумілі плани.

Але й недоліки теж є, з яких виділимо нестабільний заробіток, постійний процес пошуку клієнтів, відсутність бонусів від замовників і брак «живого» спілкування. А якщо хочете влаштувати корпоратив, вам доведеться запросити друзів чи сусідів, або святкувати наодинці.

Чим відрізняється робота в офісі і на себе? Лише стабільністю. Фрілансеру платять за проєкти, і він не завжди знає, скільки «набіжить» за місяць, але якщо ми візьмемо до уваги витрачений час за місяць і зароблені гроші, то як фрілансер ви однозначно заробите більше, адже співвідношення проведеного за роботою часу буде суттєво відрізнятися. І ми підійшли до важливого моменту: як залишатися мотивованим в процесі роботи, щоб не розпорошувати увагу і ментальні зусилля на що завгодно, але тільки не на виконання робочих завдань?

  1. 1. Вміння працювати швидко. Буває таке, що можуть підкинути проєкт, який «горить» по термінам виконання. Великий досвід роботи і набутих навичок дозволить вам впоратися з подібним завданням без особливих проблем;
  2. 2. Поставити собі ціль – виконувати всі завдання неодмінно якісно (не дивлячись на обсяг гонорару) – і надійно триматися цього принципу. Думка про те, що ви – справжній професіонал своєї справи, – надихатиме і мотивуватиме тоді, коли по якійсь причині вам буде важко концентруватися на роботі;
  3. 3. Вмійте планувати власний час. Плануйте свій день за допомогою старого доброго записника або спеціалізованих програм (наприклад, планувальники Trello чи Todoist), працюйте по 2-3 години, робіть перерву для чаю/кави чи пообідати, і ще 2-3 години посиленої концентрації на робочому проєкті;
  4. 4. Влаштовуйте маленькі перерви, щоб розім’ятися. Втомлені очі і згорблена постава за комп’ютером відбивають бажання працювати і знижують мотивацію;
  5. 5. Розвивайте такі корисні вміння, як багатозадачність і ментальний контроль. Ментальний контроль – щоб не дозволяти зайвим думкам відволікати вас від роботи, а багатозадачність – щоб вміти швидко переключитися на виконання іншого завдання, не знижуючи ефективність робочого процесу.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх