RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Cоветы и рекоммендации поступающим
  5. Поради, які варто дати своїм дітям, які вступають до ВНЗ

Поради, які варто дати своїм дітям, які вступають до ВНЗ

8.06.2022 375
Поради, які варто дати своїм дітям, які вступають до ВНЗ

Поради, які варто дати своїм дітям, які вступають до ВНЗ

8.06.2022     375

Для багатьох батьків цього літа наступає хвилююча мить – їхня дитина поступає у ВНЗ. Які поради можуть дати батьки своїм дітям, щоб вони були мотивовані на навчання, але й про відпочинок не забували? Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua підготував найкращі поради, якими можуть поділитися батьки зі своїми дітьми, які цьогоріч вступають до вищих навчальних закладів.

Університет vs. Реальність – хто кого?

Давайте поговоримо про деякі речі начистоту. Більшість із того, що вивчається в університетах, вашому абітурієнту в майбутньому не знадобиться. Наукова думка постійно прогресує, тому деякі знання виявляться неактуальними та застарілими, а надмір теорії без належної і цікавої практики можуть відбити охоту до навчання навіть в найстаранніших студентів. Всі, хто навчався у вишах, чудово розуміють ці речі.

«Але що ж тоді робити?», – запитають ті батьки, яким небайдужа доля їхніх дітей, і які хочуть, щоб декілька років навчання минули для їхніх синів та доньок із користю. Відповідаємо – поясніть дитині все як є. І наголосіть на декілька важливих моментів:

Не забувати про самонавчання, адже зараз вся необхідна інформація є у вільному доступі (слава його величності Інтернету!),

Акцентуйте увагу на максимальному налагодженні соціальних зв’язків під час навчання в університеті (які ох як потім допоможуть у дорослому житті),

На деякі предмети не особливо затрачати сили, а на вартісні предмети не шкодувати часу та зусиль, щоб опанувати навчальний матеріал з цих кількох важливих дисциплін якнайкраще,

І, звичайно, не забувати про відпочинок та молодіжні розваги, адже молодість дається нам лише один раз.

Розглянемо усі ці прекрасні пункти трохи докладніше.

Про самонавчання

Навчатися у ВНЗ – це чудово, звісно, але пам’ятайте про важливий момент: нагадуйте своєму студенту чи студентці про важливість самоосвіти. Хороші батьки з дитинства прищеплюють дітям бажання вчитися, розвиватися та цікавитися усім, що потрапляє в їхнє поле зору. А чим ширші горизонти – тим більше потрапляє в поле зору, чи не так? Тому дитина, яка завжди цікавиться і прагне чогось більшого, ніколи не матиме труднощів із самоосвітою. А знання, як-то кажуть, не на спині носити. Адже скільки б знань ви не «закачали» собі в голову, вона від того не поважчає ані на грам.

Соціальні зв’язки

З перших днів навчання нагадуйте своїм дітям, щоб вони налагоджували дружні, приязні стосунки з тямущими хлопцями та дівчатами. І з такими ж самими викладачами, які можуть навчити корисним речами і поділяться не менш корисною інформацією. Повірте, після завершення університету ці дружні зв’язки ще не раз стануть у нагоді.

Акцент на певні навчальні предмети

Всі, хто навчався у ВНЗ, чудово знають той факт, що поруч з основними предметами студентам в «нагрузку» даються дисципліни для загального розвитку: соціологія, філософія, етика та естетика. Це чудові предмети насправді, але будьте чесними зі своїми дітьми – в професійній діяльності ці предмети не надто знадобляться. Тим паче, знання з цих дисциплін завжди можна підтягнути і після завершення університету.

Відпочинок

І остання порада, але не менш важлива, ніж усі попередні: ВІДПОЧИНОК. Молодість дається один раз, тому про відпочинок з друзями, проведення часу за улюбленими хобі теж не потрібно забувати. Якщо всі роки в університеті тільки провчитися, то потім не буде що згадати після завершення ВНЗ. Але відпочинок теж повинен бути в міру та без фанатизму, звісно. У всьому повинен бути баланс, тоді все вдаватиметься у житті.

Чого вам і бажаємо.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх