RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Все о профессиях
  5. Професія сучасних майстрів

Професія сучасних майстрів

30.06.2020 1060
Професія сучасних майстрів

Професія сучасних майстрів

30.06.2020     1060

Майстер з ремонту плат ноутбуків – ця професія здатна захопити людину, яка любить техніку, розбирається в ній і своє захоплення хоче монетизувати. Майстер діагностує, ремонтує, дає корисні поради з експлуатації й має замовлення в будь-який час та пору року. Разом з Jobs.ua пропонуємо розглянути цю професію більш детально.

Спеціаліст даного профілю – це як правило технічний фахівець, який несе відповідальність за відновлення працездатності техніки. Діяльність малорухлива, проте майстер, забезпечений замовленнями, претендує на солідний дохід. Професія зацікавить тих, хто полюбляє й захоплюється схемотехнікою та електронікою.

Коротко про професію

Існує 2 види ремонту ноутбуків, розглянемо їх: модульний, що має на увазі заміну плати/ блоку; компонентний (апаратний), що дозволяє усунути несправність.

Майстер з компонентного ремонту плат ноутбуків виконує роботи, спрямовані на відновлення функцій техніки, але без серйозних матеріальних витрат з боку клієнта. Спочатку він проводить діагностику, адже в деяких випадках плата просто не підлягає ремонту: глибока корозія, фізична поломка і т. п. Якщо плата може бути відновлена, то майстер лагодить її, використовуючи термофен та необхідні інструменти.

Материнська плата дорогий і важливий елемент ноутбука, який перетворює набір комплектуючих в працюючу систему: об'єднання, підтримка зв'язку, безперебійне функціонування. Апаратне відновлення є одним з найскладніших в області комп'ютерної техніки. Майстер, який займається цією діяльністю, повинен мати гарну навчальну підготовку, великим досвідом і знання модельного ряду пристроїв. Адже плати різних ноутбуків не є взаємозамінними, вони вимагають індивідуального підходу.

Як стати майстром?

Ця сфера діяльності доступна для випускників шкіл, коледжів, технікумів та інших освітніх установ. В рамках підвищення кваліфікації, розширення бази знань програми з ремонту плат ноутбуків проходять сервісні інженери. Навчання ведеться на курсах – їх найчастіше відкривають компанії, що займаються відновленням, реалізацією, післягарантійного обслуговування того чи іншого виду техніки.

Навчальний центр IT-Столиця (один з можливих варіантів навчання)

У центрі ведеться підготовка фахівців, які зможуть в перспективі виконувати модульний і апаратний ремонт ноутбуків. Доступні програми для новачків і профі, які висвітлюють особливості техніки різних виробників. Після закінчення курсів випускники можуть розглянути цікаві варіанти працевлаштування.

Плюси й мінуси професії

ПЛЮСИ

1. Великі перспективи для кар'єрного та професійного зростання.

2. Відносно швидке навчання.

3. Достатня кількість вакансій, адже хороших фахівців завжди не вистачає.

4. Гарантоване працевлаштування після проходження навчання.

5. Можливості для збільшення доходу шляхом отримання нових знань.

6. Плати ламаються постійно, тому майстер точно не залишиться без роботи.

МІНУСИ

1. Робота пов'язана з низькою фізичною активністю.

2. Клієнти після ремонту продовжують неправильно експлуатувати техніку. У разі поломки звинувачують майстра, після чого наполегливо вимагають виконати роботу повторно, але вже безкоштовно.

3. Конфліктні ситуації можуть спричинити за собою професійне вигорання, перевтому.

Місце роботи та дохід

Досвідчені майстри можуть займатися підготовкою учнів, якщо вони вміють виконувати інші види ремонту, то без проблем знайдуть додаткові приватні замовлення. Основне місце роботи – сервісні центри та профільні компанії. Заробіток же на пряму залежить від досвіду й професійних знань та вмінь, а також від кількості замовлень, від регіону роботи, популярності сервісного центру.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх