RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Все о подборе персонала
  5. Професійні риси ефективного топ-менеджера

Професійні риси ефективного топ-менеджера

2.12.2022 743
Професійні риси ефективного топ-менеджера

Професійні риси ефективного топ-менеджера

2.12.2022     743

Одна з причин процвітання успішних компаній – це вміння наймати кваліфікованих працівників на всіх рівнях. Особливо це твердження актуальне, коли говоримо про топ-менеджмент. Ефективні топ-менеджери здатні втримати компанію на плаву навіть в умовах суспільних потрясінь, війн та інших кризових ситуацій. Портал з працевлаштування Jobs.ua досліджував, якими професійними рисами повинен володіти ефективний топ-менеджер. Відповідь – далі в статті.

Відповідальність, результативність… що ще?

Зрозуміло, що топ-менеджер повинен бути відповідальним, а його діяльність має приносити результат для компанії. Але крім відповідальності та результативності виділимо ще дві важливі професійні риси: партнерство та вдосконалення. Під партнерством розуміємо здатність ефективно співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами – працівниками, клієнтами, керівництвом компанії і т.д., а також вміння знаходити такі рішення, які будуть вигідні і принесуть користь більшості сторін. Іншими словами, ефективний топ-менеджер дивиться на роботу та на життя в цілому крізь призму партнерства, а не конкуренції.

Під вдосконаленням розуміємо здатність та прагнення до постійного саморозвитку. А щоб рости, потрібно переходити від простіших задач до складніших. Додамо сюди ще здатність до активного навчання, вдосконалення професійних навичок та постійну корекцію своїх методів роботи, якщо цього вимагають обставини.

Звичайно, можна виділити й інші професійні риси ефективного топ-менеджера, але в цій статті ми акцентували увагу на найважливіших сторонах професійної особистості топ-керівництва.

Три рівні відповідальності топ-менеджера

Що цікаво, можна виділити три рівні відповідальності топ-менеджера. На першому рівні топ-менеджери успішно виконують поставлені керівництвом завдання, але до того моменту, поки не стикаються з труднощами. На цьому рівні людина починає шукати їхні причини ззовні. Наприклад, такий працівник скаже: «Мені ставлять нереалістичні завдання та терміни», «Я не можу порозумітися з підлеглими, вона погані» тощо. Зрозуміло, що ефективним такого топ-менеджера не назвеш, якщо він шукає причини невдач лише ззовні.

На другому рівні відповідальності топ-менеджери не звалюють все на інших людей, а схильні шукати причини невдач в своїй поведінці. Десь недогледіли, десь недоопрацювали, щось проґавили. Таке ставлення до робочих процесів і своїх повноважень веде до того, що на локальному рівні вони можуть щось виправити, але якщо допущені серйозні помилки, ситуація забуксує.

І ось ми переходимо до третього рівня відповідальності. Для будь-якого колективу за щастя мати такого топ-менеджера, який вміє максимально швидко усувати складні проблеми. Такий керівник регулярно вчиться на власних помилках, повторно не припускається одних і тих самих помилок, вміє використовувати різні підходи в роботі. Від нього ніколи не почуєш, що, мовляв, команда в усьому винна або зовнішні обставини завадили. Думати про це і тим паче говорити – це тільки зайве витрачати час, який можна приділити вирішенню проблеми.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх