RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Выбор профессии
  5. Профорієнтація: чи потрібна вона дорослим

Профорієнтація: чи потрібна вона дорослим

27.06.2020 647
Профорієнтація: чи потрібна вона дорослим

Профорієнтація: чи потрібна вона дорослим

27.06.2020     647

Не секрет, якщо тобі щось подобається робити, ти не будеш лінуватися. А оскільки ти не лінуєшся – ти працюєш багато і з задоволенням, багато чому навчаєшся, в результаті робота стає більш ефективною і з відповідним заробітком.

А якщо робота по цій схемі не склалася? От доросла людина жила-жила й весь час себе порівнювала з іншими, за щось картала, знаходила у собі недоліки, навіть пороки, і від цього у неї «опускалися руки». Людина дивилася на світ навколо себе і думала: ось це я не зумію, ось це мені пізно, ось це мені нудно, а це тільки для своїх, я не належу до їх числа, а на це у мене немає хисту. Що тут можна порадити?

Пропонуємо кілька рекомендацій від фахівців-профорієнологів.

1. Не судіть себе занадто суворо. Знайшли в собі недолік – подумайте, як можна заробити на ньому.

2. Не прагніть зловити птаху щастя за її грошовий хвіст. Якби справа була тільки в грошах – ви б пішли бухгалтером працювати і все.

3. Не слухайте тих, хто вам занижує самооцінку і каже, що ви не спроможні ні на що. Ви самі краще за всіх відчуваєте, на що здатні, а на що ні, чого хочете, а чого – ні.

4. Якщо замислитись, у вас обов'язково є така справа, що подобається. Якщо ви в собі її не виявили, значить, дивилися не через ту оптику.

5. Змінити професію можна через курси. Не обов'язково отримувати другу вищу освіту.

6. В тому, що всюди потрібно англійська – це поширена помилка.

7. Можна навіть не міняючи професію, знайти в старій професії нішу, в якій вам буде комфортно. Кожна професія, як гіллясте дерево. Можна, умовно кажучи, перескочити на іншу гілку.

8. Все дуже просто, якщо ти щось любиш робити, ти не будеш ледачкувати. Багато працюєш, вчишся новому, розвиваєшся в тому, що подобається робити, не стоїш на місці. Як результат тебе цінують, ти затребуваний фахівець, майстер з достатнім заробітком.

Чи потрібна дорослій людині консультація з профорієнтації?

Консультація з профорієнтації дорослим потрібна в тому випадку, коли не має відповіді на питання: ким бути в тій чи іншій ситуації, ким працювати, чим заробляти. І зовсім не хочеться знову тнуть пальцем в небо, як раніше, а зробити усвідомлений вибір професії.

У багатьох, звичайно ж, є освіта, десь обов’язково вчилися. Але буває так, що людина не задоволена освітою або отриманою спеціальністю. Не отримуєте задоволення на роботі по головним пунктам: зміст і характер дій. В таких випадках, безумовно, потрібна консультація з профорієнтації. Причому, що людина дуже часто сама собі не може розкласти ситуацію по всім працюючим параметрам. Є такі вимірювання, говорять фахівці, яких ви просто ніколи не брали до уваги. Консультація вам їх відкриє, ці вимірювання. Трапляється, що зі змістом все в порядку, але не все гаразд з колективом або з винагородою. Є бажання змінити це? Тоді консультація теж піде на користь. Будуть прийняті реалістичні продумані й зважені рішення.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх