RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Прокрастинуємо з користю: лайфхаки для тих днів, коли нічого не хочеться робити

Прокрастинуємо з користю: лайфхаки для тих днів, коли нічого не хочеться робити

26.10.2022 406
Прокрастинуємо з користю: лайфхаки для тих днів, коли нічого не хочеться робити

Прокрастинуємо з користю: лайфхаки для тих днів, коли нічого не хочеться робити

26.10.2022     406

Виявляється, прокрастинувати можна з користю. Портал з працевлаштування Jobs.ua дізнавався, як провести з користю ті дні, коли нічого не хочеться робити, і коли найбільшим викликом на шляху до результату є власна лінь.

Вчимо англійську, лінуючись

Але зазначимо одразу, що не варто сильно дорікати і шпетити себе в такі дні. Навіть якщо відкинути війну, повітряні тривоги та відключення електрики, лінуватися і прокрастинувати час від часу є нормою для всіх нас. Як і докоряти собі в цьому, що є абсолютно зайвим. Але в ці дні, коли не хочеться щось робити від слова «взагалі», згадайте про те, що можна передивлятися серіали з великою користю для себе. Заходьте на «Нетфлікс» чи той же самий YouTube, вмикайте улюблений серіальчик чи навчальне відео, і нехай ваш мозок навчається в пасивному режимі. На «Нетфліксі» дуже зручно це робити, адже практично для кожного серіалу ви можете ввімкнути не лише англійські, але й українські субтитри. І взагалі, передивлятися серіали в оригіналі – з субтитрами чи ні, без різниці – це чудова практика саме в розмовній англійській. А в багатьох сучасних професіях, які вимагають знання на розмовному рівні – це саме те, що треба.

TikTok, YouTube и Netflix – «свята трійця» нашої прокрастинації

І дійсно, навчатися чомусь новому у вільні від роботи години не так то просто, зважаючи на те, що дешевий дофамін у вигляді фан-контенту доступний нам цілодобово. І тут нам у нагоді стає ця сама «свята трійця», адже можна бездумно споживати розважальний контент, а можна підійти розважливо і налаштувати свою стрічку так, щоб ваш мозок і розважався, і одночасно навчався чомусь новому. Тим паче, контенту в соцмережах на любий смак: і не лише розважального, а й розвиваючого.

Аудіокниги – як вам ідея?

Коли прокрастинуєш, буває ліньки розгорнути навіть книгу, яку давно хотів прочитати. Можливо, вдалим рішенням для вас у ці дні стане прослуховування аудіокниг. Адже це доволі пасивний спосіб споживання нової інформації, який не потребує багато зусиль. Все, що потрібно для цього – це зручно влягтися, заплющити очі і просто слухати. Звичайно, під час таких аудіосеансів можна й задрімати, зважайте на це.

Читаємо новини, але англійською мовою

Ще більш просунутий рівень для тих днів, коли ви прокрастинуєте – це читати новини англійською мовою. Або ж іншими мовами, якщо ви вивчаєте, приміром, іспанську, польську чи німецьку. Знову ж таки, вбиваєте два зайця – і світові новини дізнаєтеся, і заодно вивчите нові слова, фрази та словосполучення. Корисна звичка, між іншим. Виробивши її з часом, ваші «прокрастинаційні» дні важко буде назвати такими.

А як вам така ідея – поставити собі за ціль прочитати в оригіналі якусь знакову для вас книгу? Причому читати її будете тоді, коли не хочеться нічого робити. Ніби й дурничка, а скільки користі вона може принести вам в ті дні, коли лінощі братимуть гору.

Сподіваємося, наведені вище поради стануть вам у нагоді. Вдосконалюватися і розвиватись навіть тоді, коли прокрастинуєте – це чудово, хіба не так?

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх