RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. «Прості» відповіді на «непрості» питання під час співбесіди

«Прості» відповіді на «непрості» питання під час співбесіди

5.05.2021 502Автор: Олександр Мавлідінов
«Прості» відповіді на «непрості» питання під час співбесіди

«Прості» відповіді на «непрості» питання під час співбесіди

5.05.2021     502Автор: 

Намагаючись гарно виглядати на співбесіді, шукачі вакансій, ретельно готуються до цього інтерв’ю, іноді навіть, враховуючи можливість потрапити до стресового типу співбесіди. При цьому, чимало кандидатів, цілком втрачають впевненість у власних силах та вміннях, коли рекрутери задають їм певні, на перший погляд, нескладні питання.

Одне з таких питань, це цікавість причинами, що спонукали кандидата шукати співпрацю саме з цим роботодавцем.

Так, просте питання «Чому ви бажаєте працювати саме в нашій компанії?», часто ставить шукача в «глухий кут», намагаючись вийти з якого, людина опиняється в незручній ситуації, коли е\реально губиться та геть не розуміє, що їй відповісти.

Підсвідомість, граючи з нами погані жарти, намагається знаходити найкращі (на нашу думку) варіанти відповідей або стиль їх надання, які максимально можуть задовольнити очікування рекрутера – людини від котрої, у подальшому, залежатиме рішення про можливий прийом нас на роботу.

Враховуючи стан хвилювання під час співбесіди, який, в де-кого, з різних причин, але може суттєво посилюватися, наближаючись до стану справжніх панічних атак, не дивно, що шукачі впадають у ступор, поглиблюючи негатив відчуття ситуації. Це означає, що вміння контролю власних емоцій та станів, стане запорукою спокійної розмови, в атмосфері, більш зручній для швидкого обмірковування «складних» для вас питань.

Дивуєте, що чималий відсоток, кандидатів, які не потрапили на вакансії по яких проходили співбесіди, втратили таку можливість через банальну непідготованість до такої важливої зустрічі. Не зважаючи увагу на суттєву відповідальність, яку передбачали посади, кандидати, знехтували час та не продивилися, хоча б загальну інформацію про потенційного роботодавця.

Зрозуміло, що до таких співбесід треба серйозно, а іноді, й більш ніж серйозно ставитися та готуватися. це стосується й самому вибору вакансій, на які відгукається шукач. Зацікавленість суто інформацією про розмір заробітної плати та «читання» назви посади, може стати замало, коли виявиться, що робота «менеджера» саме в цього роботодавця, передбачає не аби яку відповідальність й вмотивованість кандидата. Шкода, завдяки необачності потрапляти до «чорних списків» кандидатів, які мають усі великі компанії.

Якби там не було, але навіть, й при самих серйозних підходах до зазіхання на серйозну таки, вакансію, завжди є можливість опинитися у не зовсім комфортному становищі, не знаючи, що відповісти на просте питання: «Чому ви бажаєте працювати саме у нас?»

питання на співбесіді

Якщо, питання «прийшло» разом із шоком, у своїх діях дотримуйтеся наступних порад.

Не бійтеся спокійно узяти невеличку паузу, наприклад, змінивши позу на більш зручну (у розумних межах), попив води чи інші нескладні та притаманні ситуації, відволікаючи дії.

Залишайтеся спокійним та пригадайте, що ви знаєте про компанію: читали заздалегідь або почули під час розмови з рекрутером. Завжди є щось, що не може не сподобатися й, так чи інакше, але не перетинатися із вашими, чи загальними життєвими цінностями людей.

Будьте щирим та уникайте неприродної поведінки, використання брехні або вигадуванні перебільшення. Надавайте відповідь в міру розгорнуто, але, більш схиляючись на бік лаконічності, щоб не наговорити зайвого та уникнути низки нових запитань.

Для того, щоб не запинятися та не мовчати, зверніть увагу на певні шаблони фраз, на базі яких можна побудувати гідну відповідь на запитання рекрутера:

  • Відчуваю готовність стати у нагоді, працюючи у відомій компанії, з багатою історією…
  • Бо, маю бажання навчатися у ваших професіоналів та продовжити розвиватися разом з компанією у подальшому…
  • Мені подобається напрямок та масштаб проектів, які реалізуються вашою компанією…
  • Буду радий долучитися та виправдувати вашу довіру, оскільки вважаю роботу компанії важливою та потрібною суспільству…
  • Мені захоплює прагнення вашої компанії дотримуватися цілі та місії, реально вносячи вклад у допомогу людям. Слідкуючи за вашою діяльністю в соцмережах, завжди хотів стати частиною цього процесу…
  • Завжди отримував лише підтвердження особливого ставлення вашого керівництва до власних співробітників. Думаю, під таким керівництвом я зможу максимально розвинути та застосувати ефективно корисні навички й знання…
  • Мою увагу привернув креатив вашого оформлення сайту та стиль надання об’яв про вільні робочі місця…
  • Лише у такій унікальній (обов’язково надати приклад «унікальності») творчій робочий атмосфері можна по-справжньому реалізувати низку ідей (стратегій, планів тощо, звичайно при наявності чогось подібного), до речі, я вже давно знав, що буду втілювати їх саме з вами…
  • Як на мене, то історія діяльності вашої компанії, сміливо дозволяє називати ваш бренд легендарним…
  • Насправді, можу запевнити вас, що мій попередній досвід, лише практика та підготовка до роботи з вами. Мені хотілося прийти на цю роботу, більш-менш досвідченим на тонкощах роботи напрямку, щоб одразу стати максимально корисним для компанії…
  • Мені дуже близька корпоративна культура та цінності, які сповідує ваша компанія, робота – це не лише заробіток, але й зайняття улюбленою справою. А таким ділом, хочеться займатися поруч із тими, хто є твоїми однодумцями та щиро може по-справжньому мотивувати..

Напам’ять заучувати, звичайно, ці вислови не треба, просто зрозумійте, як ви можете гідно відповісти на це питання. Іноді, навіть буває так, що рекрутерові цікавіша ваша природня реакція на запитання, аніж сама відповідь.

Ну, звичайно, якщо ви зустріли роботу, яка натякає на те, що може стати роботою вашої мрії, не нехтуйте можливістю ретельно підготуватися до розмови з рекрутерами, витративши час на пошук інформації про роботодавця, яка міститься у відкритому доступі в інтернеті, та враховуючи можливість виникнення таких непростих-простих запитань до вас з боку представника потенційного роботодавця.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх