RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. єРобота: 250 тисяч гривень на власний бізнес від держави

єРобота: 250 тисяч гривень на власний бізнес від держави

21.06.2022 477Автор: Лоліта Платошкіна
єРобота: 250 тисяч гривень на власний бізнес від держави

єРобота: 250 тисяч гривень на власний бізнес від держави

21.06.2022     477Автор: 

Як і було раніше обіцяно, Уряд представив нову економічну стратегію України на воєнний час, в рамках якої держава, зокрема, виплачуватиме гранти на відкриття бізнесу, купуватиме частку у нових ІТ-компаніях та навчання майбутнім айтівцям – загалом буде 8 програм. 21 червня під час засідання Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував безповоротній грант розміром 250 тисяч гривень для запуску нового бізнесу.

Українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тисяч гривень в межах нової урядової програми «єРобота».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив: «Ми плануємо видати 20 тисяч таких грантів за рік. Відповідно, бюджет програми на рік — 5 млрд грн. Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес, як то пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо».

Хто може отримати гроші на власний бізнес

Гарант може отримати будь-який українець, що має бізнес-план, і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Він чи вона не повинні працювати на інших підприємствах та не повинні вести будь-який інший бізнес.

Що необхідно для оформлення 250 тисяч гривень від держави

Для отримання гранту, за словами Прем’єр-міністра, треба подати заявку через портал «Дія» чи відділення «Ощадбанку», додавши до заявки бізнес-план. «Протягом 10 робочих днів експерти «Ощадбанку» та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проекту, і якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти будуть перераховані на ваш рахунок», — зазначив очільник Уряду. Слід зазначити, що держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З а його словами з цього рахунку можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду.

Додаткові майбутні програми підтримки бізнесу

Ще «Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн. Це кошти на будівництво чи реконструкцію приміщень, на придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу». 

На засіданні уряду були затверджені ще дві програми для аграріїв у межах програми «єРобота». На всі три програми держава виділить 16 млрд грн. Зазначається, що частину коштів на підтримку бізнесу виділять також іноземні партнери.

Загалом на три програми держава виділить 16 млрд грн. Частину коштів на підтримку бізнесу виділять також іноземні партнери.

Найближчим часом Кабмін також затвердить програми безповоротної грантової підтримки у сфері переробки й IT. Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер, або іншої технічної спеціальності матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців.

Дізнайтесь також про виплати ЄСВ під час воєнного стану.

Нагадаємо, офіційні втрати малого та середнього бізнесу від початку повномасштабної війни склали 85 млрд. доларів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх