RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Розумова діяльність: як утримувати її на високому рівні?

Розумова діяльність: як утримувати її на високому рівні?

18.06.2021 380
Розумова діяльність: як утримувати її на високому рівні?

Розумова діяльність: як утримувати її на високому рівні?

18.06.2021     380

Щоб підтримувати діяльність мозку на стабільно високому рівні, прислухайтесь до рекомендацій Jobs.ua, наведених нижче. Насправді ці поради досить прості, але виконувати їх потрібно щодня.

Нейронні зв’язки просто так не з’являються

Мозок дорослої людини складається з мільярдів нейронів, і чим більше зв’язків утворюється між ними, тим краще. А нові зв’язки найкраще утворюються в процесі інтенсивної розумової діяльності. Чи можна вважати появу нових нейронних зв’язків механічним процесом? Так, звичайно. Давайте для наочності проведемо зрозумілу аналогію: уявіть зошит в клітинку, в якій кожна клітинка – це нейрон. А тепер уявіть, що ви олівцем обводите в цьому зошиті різні фігури. Один раз обвели зірочку чи ялинку, другий раз, третій… Так ось – чим частіше ви робите одну й ту саму процедуру, чим сильніше натискаєте на олівець, тим яскравішим і сильнішим буде новоутворений зв’язок. Саме тому, до слова, у всіх навчальних програмах наполегливо рекомендується повторювати пройдений матеріал. Тільки так ви можете закріпити в мозку не лише нові знання, а й саму звичку постійно повторювати пройдене.

Як бути з паливом для мозку?

Під час інтенсивної розумової роботи в мозку відбувається багато хімічних реакцій, в яких важливу участь беруть нейромедіатори. Але їхній запас швидко вичерпується, коли мозок інтенсивно працює, і в результаті падає концентрація і увага, зменшується продуктивність. Тому вживайте корисні для мозку продукти: грецькі горіхи, курячі яйця, жирну рибу, курятину, морську капусту, моркву і шпинат. Звичайно, це не повний список продуктів, життєво необхідних для нормальної роботи мозку, але подбайте про те, щоб саме ці продукти харчування стабільно з’являлися у вашому раціоні.

Звичайно ж, не забувайте про воду. Кращого напою, ніж вода, людство ще не придумало. Та й мозок – це найперший орган, який реагує на зневоднення. Воно й не дивно, адже мозок складається на 80-90% з води. Тому споживайте щодня чимало води, а добову норму розрахуйте, виходячи зі свого віку, статі і ваги тіла. Споживаючи щодня потрібну норму води, ви зробите своєму мозку чималу послугу, бо вода покращує притік крові до мозку, допомагає насичувати його киснем та вологою. Здавалося б, такий простий лайфхак, але скільки людей похваляться, що дійсно тримаються цього чудового правила – споживають щодня 1,5-2 л води? (Для більшості людей це оптимальна цифра).

Підсумуємо

  • Хороша пам’ять володіє одним надійним алгоритмом, який у неї неможливо відібрати – це звичайні повторення. Навчання, робота і заняття спортом для власного здоров’я – у всіх цих важливих сферах ви можете досягти успіху, лише застосовуючи цей простий алгоритм. Повторення і ще раз повторення;
  • Щоб мати бадьорість та запал до щоденного повторення одних і тих самих речей, вживайте свою добову норму води і балуйте свій мозок корисними продуктами. Позитивні зміни ви обов’язково зауважите, ваш мозок неодмінно віддячить вам збільшенням продуктивності;
  • Грамотно витрачайте розумові зусилля (несуттєві речі пожирають чимало енергії і ментальних сил).

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх