RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Увольнение
  5. Що робити, якщо чуєте, що вас звільнено

Що робити, якщо чуєте, що вас звільнено

27.08.2019 758Автор: Лоліта Платошкіна
Що робити, якщо чуєте, що вас звільнено

Що робити, якщо чуєте, що вас звільнено

27.08.2019     758Автор: 

Зміна місця роботи - сама по собі процедура не із приємних. Ще більше гірко, якщо вас звільнено за бажанням самого директора чи керівника. Ситуація досить нелегка як для спеціаліста, так і для роботодавця. Якщо ви відчуваєте, що ваші відносини з роботодавцем натягнуті, чи саме сьогодні ви отримали від керівника неприємну новину про ваше звільнення, то ця стаття стане вам в пригоді, зрозуміти, як себе поводити та що робити далі.

Будь-який спеціаліст, який працює на керівника компанії, яким би профі він не був повинен бути готовим до ситуації звільнення. На жаль, не всі роботодавці готові приймати помилки спеціалістів, та і не всі помилки можна списувати. Тому, якщо вас спіткала подібна гірка доля, треба бути готовим до цього та швидко зорієнтуватися в наступних діях.

Що рибити при звільненні

Кожен спеціаліст повинен виробити власний план дій при подібній ситуації. Одразу при розмові з роботодавцем у вас є одразу декілька стратегічних власних завдань: дізнатися про причини звільнення; запитати у роботодавця рекомендаційного листа, якщо в цьому є перспектива; дізнайтеся про умови звільнення. При цьому виконання другого буде прямо залежати від першого. Причини звільнення має право знати кожен робітник, тому вимагайте від роботодавця чесності. Якщо причиною не є ваші особисті недоліки в характері, то ви цілком можете запитувати рекомендаційний лист. Єдина порада - зберігайте спокій у спілкуванні з роботодавцем. Не намагайтесь протистояти йому чи виправдати себе, а тільки розлютить керівника та налаштує його негативно проти вас. Не забудьте поцікавитися й про умови звільнення: коли ваш останній робочий день, чи передбачено компанією виплати вихідної допомоги та інше.

Якщо ці перші три завдання вирішено і вас не звільнюють день у день, то у вас напевно є час підготуватися до цього. Перш за все, вам необхідно довести справи до кінця та передати їх тому, хто прийде на ваше місце чи керівнику особисто. По-друге, не забудьте підготувати всі потрібні папери чи подбати про їх підготовку іншими людьми.

Настане день, коли будете вимушені зачини за собою двері в цій компанії. Обов’язково зберіть свої речі, які залишать вам спогади про цей цікавий професійний досвід, скажіть бувайте колегам, дякуючи за щоденне спілкування та пускайтесь у невідомий, але не менш цікавий шлях. Шлях пошуку роботи.


Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх