RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Співбесіда: правильні відповіді на важливі питання

Співбесіда: правильні відповіді на важливі питання

28.07.2020 369
Співбесіда: правильні відповіді на важливі питання

Співбесіда: правильні відповіді на важливі питання

28.07.2020     369

Мало хто з тих, хто шукає роботу читає книги для керівників і підприємців. Однак, зазирнувши на цю «кухню», можна дізнатися багато нового і корисного. Скористаємося такою тактикою в даному матеріалі. Jobs.ua пропонує кілька правильних питань і відповідей при співбесідах. Ви будете знати на що звертати увагу при простих і каверзних питаннях роботодавця. Мова не йде про те, щоб підлаштовувати свої відповіді в надії, що вони сподобаються. Просто виберіть для розповіді дійсно значущі моменти з вашої кар'єри та особистого життя.

«Розкажіть про найважливіші досягнення у вашій кар'єрі»

Роботодавець може звернути увагу на те, скільки разів кандидат скаже «ми» замість «я». Звичайно, результат не зводиться до простого підрахунку. Але тим не менш, це один з ключових моментів – каже людина про себе індивідуально чи як про члена команди.

«Назвіть самий незручний момент у вашій кар'єрі. Або найбільшу невдачу?»

Тут виявляється, як кандидат буде оцінювати труднощі, з якими йому доводилося стикатися, наскільки вони його гнітять. Люди, що відрізняються скромністю, як правило, не бояться розповідати про епізоди, які виставляють їх не в найвигіднішому світлі, тому що недосконалість не виводить їх із зони комфорту. Також роботодавцю важливо з'ясувати, наскільки велика частка провини кандидата в тому чи іншому провалі.

«Як ви впоралися з невдачею?»

Постарайтеся привести конкретні приклади, як ви взяли на себе відповідальність за те, що трапилося, який урок винесли і застосували чи отриманий урок на практиці.

«Розкажіть про кого-небудь, хто краще за вас в тому, що дійсно має для вас значення»

У цьому питанні роботодавцю важливо побачити здатність кандидата щиро захоплюватися більш здібними та талановитими людьми. У людини, наділеної скромністю, з цим проблем немає. А ось в егоцентристів – дуже часто.

«Розкажіть про найважчу роботу, з якої ви стикалися»

Тут можна розповісти про ті випадки, коли ви дійсно йшли на жертви, але робили це з радістю. Іншими словами, ви повинні не скаржитися, а бути вдячним за отриманий досвід.

«Чим вам подобається займатися в неробочий час?»

Питання з секретом! Якщо ви почнете розповідати про безліч захоплень, це може говорити про те, що ви розглядаєте роботу як джерело отримання коштів для інших, більш важливих занять. Довгий список хобі, що включає все що завгодно – від екстремальних лиж до полювання за штормами – може послужити для роботодавця «червоним прапорцем», що така людина, швидше за все, не буде ставити потреби команди вище особистих справ.

«Якими були ваші звичайні години роботи?»

З точки зору роботодавця, якщо кандидата задовольняє передбачуваний графік, якщо він занадто багато говорить про «баланси між роботою та особистим життям», цілком можливо, що він не дуже-то горить спрагою діяльності. Звичайно, це не беззаперечний показник, а лише ще один «червоний прапорець».

Ніхто з нас не стане захищати твердження, що робота важливіша за сім'ю. Зовсім ні. Просто якщо кандидат занадто акцентує увагу на графіку роботи, він, можливо, не той палаючий спрагою діяльності співробітник, якого шукає роботодавець.

«Як би ви охарактеризували себе як особистість?»

Тут важливо, наскільки ви схильні до самоаналізу. Чуйні люди в цілому знають себе, їм цікаво поговорити про свої сильні й слабкі сторони. Ті ж, кого таке питання сильно здивує, а то й виб'є з колії, скоріше за все, не дуже добре вміють взаємодіяти з оточуючими.

«Який тип людей дратує вас найбільше і як ви з ними справляєтеся?»

Це питання на пошук таких ваших якостей, як самоосмислення і самоконтроль. Чуйні люди знають, хто для них головний подразник, де їх болюче місце. Крім того, вони знають, як спілкуватися з дратівливими їх персонами в конструктивному ключі.

Можливо, найголовніше питання, яке інтерв'юер може поставити не вам, а вже самому собі: «Хотів би я працювати з ним пліч-о-пліч кожен день?»

Постарайтеся сформувати відчуття, що з вами буде приємно проводити робочий час. Сама по собі одна лише ця якість не може служити причиною, щоб наймати вас на роботу, якщо, наприклад, зі скромністю або з прагненням і вмінням якісно працювати справа у вас не так вже й добре. Однак це безперечно важливий етап в процесі співбесіди.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх