RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Женщины, которые изменили мир
  5. Історії успіху: як написати казку свого життя

Історії успіху: як написати казку свого життя

21.08.2019 1196Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: як написати казку свого життя

Історії успіху: як написати казку свого життя

21.08.2019     1196Автор: 

Поразки, які є невідмінною частиною шляху до справжнього успіху, здебільше здатні вбивати усю наявну мотивацію та відбирати сили людини, а з деяким часом, й зовсім, залишити втомленій боротьбою особистості, саме розчарування та страх перед повторенням невдачі.

Але, є й такі особи, які здатні не тільки пройти скрізь подібний жах, но й використати досвід, отриманий завдяки поразкам, як основу для створення того, що приводить їх до блискучого результативного успіху в житті. Jobs.ua пропонує ще одну історію такого успіху.

Джоан К. Роулінг полюбляла писати з раннього дитинства. Свою першу казку, на прохання молодшої сестри Джоан придумала, коли їй було лише п’ять років. Її здатність вдало фантазувати, запримітили й викладачі школи, де навчалася Роулінг. Однак, попри те, що творами дівчинки зачитувалися як педагоги, так і однокласники, доля не поспішала відкривати двері на шлях до становлення Джоан, у якості справжньої письменниці.

Переживши ранню втрату матері та закінчивши школу, Джоан, яка мала проблеми із спілкуванням зі своїм батьком, вирішила починати «з чистого аркушу» та як вчитель англійської вирушила до європейської Португалії.

Та, казка ніяк не бажала приходити у життя Роулінг. Тому, зустрівши у цій країні свого першого чоловіка, Джоан не встигла насолодитися сімейним затишком та була змушена розлучитися із обраним супутником. Нюанси важкого розлучення призвели до того, що маючи на руках кількамісячну дитину, Джоан без грошей та підтримки, повернулася до Британії, бо їхати кудись ще, в неї просто не було можливості.

Намагаючись прожити разом з дитиною на державну допомогу у 70 фунтів стерлінгів, Джоан, продовжувала писати історію, яка багато у чому торкалася її особистих життєвих проблем. Почавши писати на серветці у вагоні потягу, перші строки свого оповідання про пригоди маленького мага, який залишився сам після загадкової смерті своїх батьків, Джоан розуміла те, що мав пережити видуманий нею та нікому ще невідомий маг на ім’я Гаррі Поттер. Книга виходила, не така вже й дитяча, але авторка не збиралася позбавлятися в оповіданні існуючих за сюжетом драматичних сцен.

Удача посміхнулася Джоан, коли її рукопис було прийнято до друку. Й, хоча шеф видавництва, який оцінив оповідання, рекомендував Джоан не розслаблятися та знайти «нормальну роботу», пояснюючи це тим, «що дитячі книжки вже ніхто не купує», Роулінг знала, що «Гаррі Поттер та філософський камінь», мають стати самим початком історії.

Не зупинило Джоан й те, що з першого видання було реалізовано близько 1 000 екземплярів, половина з котрих було сплачено державою та направлено до дитячих будинків у якості благодійної допомоги. Роулінг вже дописувала другу книгу с циклу, й, як виявилося, недарма. Того року, Британські експерти визнали оповідання про Гаррі, найкращою дитячою книгою.

А, далі, вже була слава. Й, багато нових оповідань про Поттера та друзів й не тільки.

Розповідаючи про те, як вона створювала книгу, Джоан не скривала того, що усвідомлювала про певну негативну складову, що містилася у створеній нею атмосфері оповідання. Тема смерті, яка після втрати матері та наступних суворих роках життя, бентежила Джоан, знайшла втілення в книзі. Пронизуючи сагу про Гаррі, ця тема починає історію зі смерті його батьків, демонструючи на що здатен головний злодій заради отримання «вічного життя». Навіть унікальні креатури «дименторів» - жахливих створінь, що існують згідно власного незрозумілого кодексу, Джоан відобразила у книзі. Як згадку про страшну депресію, у стані якої вона знаходилася на початку створення оповідання.

Так чи інакше, но зараз Джоана Роулінг не просто видатна письменниця, а справжній мільярдер. Самий бренд Гаррі Поттер оцінено у 15 мільярдів доларів США! Звісно за його використання, як й за продаж електронних книг, Роулінг отримує суттєві гонорари, продовжуючи писати інші оповідання. До речі, екземпляри тієї «першої тисячі» надрукованих книжок Джоан, сьогодні – справжня мета колекціонерів та фанів її творчості. За один екземпляр пропонують ціну, яка починається від 3000 000 доларів США.

Займаючись благодійністю та виступаючи у ролі мотиваційного тренера перед студентами, Джоан завжди акцентує увагу на тому, наскільки важливо правильно сприймати власні поразки та намагатися не ховатися від них, а використовувати цей досвід для досягнення омріяного.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх