RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Деловой этикет
  5. Супровідний лист - сигнал рекрутеру діяти

Супровідний лист - сигнал рекрутеру діяти

16.10.2022 458Автор: Лоліта Платошкіна
Супровідний лист - сигнал рекрутеру діяти

Супровідний лист - сигнал рекрутеру діяти

16.10.2022     458Автор: 

Супровідний лист входить в низку офіційно-ділових документів рекрутингу. До речі, для багатьох роботодавців наявність супровідного листа не просто формальність, а правила ділового етикету, які також можуть багато чого сказати про вашу кандидатуру. Резюме вже складене і супровідний лист готовий, однак не поспішайте, перевірте останній ще раз.

Чи здогадувались ви, що завдяки супровідному листу ви можете справити враження на роботодавця ще до відкриття самого резюме чи портфоліо? Чи знали ви, що наявність супровідного листа робить вас конкурентним здобувачем? В будь-якому разі тепер ви знаєте, а значить час навчитися його складати.

Як скласти супровідний лист

Отже, супровідний лист - це додатковий документ до вашого резюме, що містить коротке роз’яснення чим ваші навички й досвід можуть стати в пригоді потенційному роботодавцю. Обсяг супровідного листа на відміну від резюме чи портфоліо сягає одного А4.

Якщо вам здалось, що супровідний лист повторює резюме, ви помилились, адже на відміну від усталеного шаблонного формату, супровідний лист дозволить вам в довільній формі написати про те, як ви сильно хочете працювати саме в цій компанії, а також докладніше розкрити свої наявні навички. А це значить, що такий документ здатен доповнити резюме і створити в уявлені роботодавця повну картину про ваші здібності.

Як ви вже могли здогадатися, супровідний лист має довільну форму, проте як основні складові частини можна виокремити:

Привітання, звернення, вступного абзацу, що пояснює ваші мотиви претендувати на вакансію.

Основна частина тексту, де ви можете акцентувати увагу роботодавця на вас і ваших найсильніших сторонах: навички, вміння, здібності. В цій частині можна дозволити собі написати про те, як ви мріяли працювати в цій компанії без усіляких незручностей. Можете розказати про свій попередній досвід, чим вас приваблює вакансія і чим ваші навички будуть корисними компанії.

Заключна частина документа, що повинна спонукати та підштовхувати роботодавця до дії написати вам, зв’язатися чи запросити на співбесіду.

Завершіть супровідний лист парою вдалих ефективних речень, подякуйте за прочитання листа і запропонуйте зв'язатися з вами — це те, що ми називаємо “закликом”. Та не забудьте додати додаткові дані для зв’язку крім імейла.

При складанні супровідного листа дотримуйтесь наступних порад, щоб не забувати важливі деталі:

  • Намагайтесь дотримуватись офіційного стилю мовлення.
  • На початку та в кінці документа звертайтесь до майбутнього роботодавця або рекрутера.
  • Розкажіть про ваші переваги та сильні сторони.
  • Напишіть, в чому вбачаєте ефективність та користь співпраці для обох сторін.
  • При написанні документа візьміть за основу вимоги до посади.
  • Будьте більш переконливими в оборотах. Замість “я б хотів спробувати”, “я б змогла”, пишіть “вмію”, “роблю”, “займаюсь” тощо.

Прямо зараз перегляньте своє резюме і супровідний лист. Чи впорались ви із завданням? Чи доповнюють ці два документи один одного та надають роботодавцю повноцінну інформацію про вас? При складанні супровідного листа також важливі сильні слова з вашого резюме, вони ефективно доповнять ваш текст.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх