RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Выбор профессии
  5. Топ - 10 хобі, які можуть стати бізнесом

Топ - 10 хобі, які можуть стати бізнесом

25.11.2019 1974Автор: Олександр Мавлідінов
Топ - 10 хобі, які можуть стати бізнесом

Топ - 10 хобі, які можуть стати бізнесом

25.11.2019     1974Автор: 

Відомо, що хобі є дуже особистим зайняттям, таким, що відповідає певним особливостям складу мислення та характеру кожної окремої людини. При тому, певні види захоплень, сьогодні, легко стають, якщо не базою для справжніх стартапів, то принаймні, початком розмірковувань, які призводять до побудови дуже ефективного бізнесу.

Коли люди кажуть про справжнє щастя збігання захоплення та професійної діяльності, вони цілком праві. Немає більшого задоволення від життя, ніж те, коли людина працює «від душі», полюбляючи те, чим займається, а їй ще за це платять. Тож, хобі, обумовлюючи таке захоплення чим небудь, що не передбачає, навіть оплату за це зайняття, сучасні хобі, так чи інакше, але часто наштовхують своїх адептів на зайняття такими справами вже у професійному баченні вподобання.

Придивіться уважно до прикладів хобі, що зібрані нижче. Можливо, ви знайдете те, що дуже близько вам й може насправді стати вашою роботою. В решті решт, сучасна людина досить багато часу витрачає на те, чим вона заробляє собі на життя й гарно, коли такий процес відбувається із справжнім задоволенням.

Від малювання до зайняття живописом

Серед представників самих різних, часто неочікуваних, професій, можна зустріти людей, що дійсно «хворіють» прагненням до малювання картин. Багато хто з них, навіть намагався навчатися цьому, відвідуючи, як правило, у дитинстві чи юнацтві, яку-небудь художню школу.

Навіть, якщо життя «вирішило по своєму» підштовхнув цих людей до професійного зайняття іншими справами, вони, у більшості випадків, не припиняли займатися живописом та, навіть удосконалювали свої вміння, витрачаючи на хобі увесь вільний час.

Слід придивитися до своїх малюнків «для себе». Можливо, навіть, показати їх знавцям з живопису. Багато хто з таких невідомих художників буде здивований, коли його малюнки визнають справжніми картинами, гідними серйозних виставок та аукціонів. Навіть, не говорячи про наявність справжнього таланту, можна бути впевненим, що досить просунутий рівень у живописі, легко знайде собі зайняття, за яке сьогодні здатні платити чималі гроші. Історія вже має не один приклад перетворення такого хобі на зайняття «усього життя» людини.

Від домашнього печива до «кулінарного бога»

Інший випадок, коли людина вміє готувати або пекти. Та не просто «вміє», а шаленіє від можливості кондитерських експериментів, що у більшості їй вдаються, демонструючи глибокі знання у цій сфері та справжнє прагнення пекти ч готувати.

Їжа, що приготована «вдома» та не містить додатків, які притаманні будь-якому серійному виробництву продуктів харчування, сьогодні цінується, як ніколи. Починаючи від створення «їжі під замовлення» та закінчуючи перемогами на самих яскравих змаганнях кондитерів – таке хобі, у сучасному світі, може приносити досить серйозний здобуток.

Принаймні, захоплення кулінарними справами вже стало для багатьох кухарів стартом до міжнародного визнання та отримання безлічі пропозицій професійно застосовувати свої вміння.

Від «зарядки» до професійного фітнесу

Спортивна кар’єра у якості чемпіона – можливо, й не шлях кожного. Але людина, яка по здоровому фанатіє від зайняття спортом, може легко заробляти на цьому своєму хобі. Відкриття власного фітнес центру, чи «здача в оренду» своїх знань, у якості інструктора чи тренеру, сьогодні досить розповсюджений заробіток. Безліч спеціальних програм та шоу на телебаченні шукають видатних «спортсменів по життю», які займаються не професійним спортом, але досконально розуміються на тому, як привести організм до норми, а тіло до краси. Навіть, продаж спортивного інвентаря, зокрема екзотичного чи специфічного, коли людина знаходиться «у темі», здатна принести чималий успіх у зрівнянні з «вимушеними» продавцями.

Від «мильниці» до фото-шедевру

Таке хобі, як фотографія, також часто стає справжньою професію у тих випадках, коли ним займаються залюбки та мають здібності до «особливого бачення» світу через об’єктив фотокамери. Навіть, не поповняючи лав геніальних фотохудожників, можна досить непогано зарекомендувати себе у професійному світі, маючи безліч замовлень з фотографування у різних сферах та напрямках діяльності.

Від «караоке» до професійної студії запису

Вміння співати чи наявність таланту до гри на музичних інструментах, також не поганий шлях до отримання гарних заробітків. Більш того, сьогодні не має потреби обов’язково підкорювати сцену, стаючи новою зіркою шоубізу. До речі, саме розуміння на процесах обробки музичних записів чи вміння створювати електрону музику, може надати чимало замовлень до використання таких вмінь.

Високі технології дають можливість заробляти музикою й тим сучасним людям, що навіть не грають на музичних інструментах самостійно, але засвоїли та полюбляють працю з численними спеціальними програмами створення та обробки музичних творів на комп’ютері.

хобі як професія

Від шкільного твору до копірайту

Професійне створення текстів, також, у багатьох випадках виходить з захоплення писати. Є безліч прикладів, коли успішні в інших сферах люди, витрачають вільний час для написання творів, статей чи текстів, у якості хобі, не вимагаючи грошей за свою роботу.

Потреба в гарному контенті, принаймні, в інтернет просторі, сьогодні зависока. Тому, ті, хто не став письменниками та відомими журналістами, можуть створити собі імідж затребуваних копірайтерів та заробляти написанням текстів.

Від домашніх виробок до ексклюзивного хендмейду

Захоплення створенням будь яких виробок з того, що «під руку попадається» та без використання спеціального обладнання – сьогодні часто стає початком створення будь-якого бізнесу, з позначкою «крафтовий».

Унікальні речі та предмети побуту, створені руками, незвичайні та функціонуючи – викликають у сучасному суспільстві справжній ажіотаж. Таких випадків, коли розуміння, як створити щось незвичайне та унікальне, ставало початком бізнес справи, можна знайти багато та не тільки тих, що стосуються іграшок чи інших «дрібничок».

Все подібне, що має натяк на відсутність аналогів, звичайно знайде своїх покупців та зможе кардинально змінити життя того, хто вміє створювати такі речі.

Від геймера до тестувальника-профі

Хоча залежність від відео ігор вважається хворобливим станом психіки, навіть «ганяючи у стрілялки» можна непогано заробляти.

Може ви й не потрапите до везунчиків, що за гроші тестують проходження нових ігор від великих компаній, що їх розробляють, але чимало аматорських чемпіонатів з комп’ютерних ігор, можуть приносити вам не просто стабільний а й непоганий здобуток. Просто подивіться на призові фонди таких чемпіонатів й порівняйте зі своїми вміннями грати в улюблені ігри.

Від дитячого пластиліну до роботи з мармуром

Чимало сучасних скульпторів, відомих та постійно маючих різні замовлення, також відкрили в собі інтерес до створення скульптур та об’єктів, ще у дитинстві граючись з пластиліном

Сьогодні, різні полімери дають змогу виробляти вдома справжні шедеври які не тільки стануть прикрасою кожної оселі, а й можуть виконувати й побутові функції, становлячись гарним подарунком та знаходячи своїх покупців.

Від «мудрої людини» до професійного коуча

Що казати про вміння створювати щось руками, коли навіть розуміння інших людей та їх проблем, може перетворити кожного «гарного співрозмовника» у професійного тренера або спеціаліста з коучингу. Маючи в собі здатність вислухати та уміючи виділяти ключові моменти у ситуаціях, які виникають в житті людей, можна спробувати себе у ролі спікера, на семінари якого приходять та платять за це гроші, щоб зрозуміти, як покращити своє життя, люди у різних точках світу.

Тож, навіть, вміння «спілкуватися», зараз, також може стати початком нового шляху у вашому житті.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх