RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Цифровий мінімалізм: як продуктивно працювати і не стресувати, користуючись благами цивілізації

Цифровий мінімалізм: як продуктивно працювати і не стресувати, користуючись благами цивілізації

24.01.2022 420
Цифровий мінімалізм: як продуктивно працювати і не стресувати, користуючись благами цивілізації

Цифровий мінімалізм: як продуктивно працювати і не стресувати, користуючись благами цивілізації

24.01.2022     420

Чи багато в сучасному суспільстві знайдеться людей, які можуть продуктивно працювати, користуватися благами цивілізації (інтернетом, ґаджетами) і не стресувати при цьому? Якщо вам важко зосередитися на роботі, ви через це нервуєтеся і стресуєте – ця стаття для вас. Можливо, деякі поради від порталу пошуку роботи і працевлаштування Jobs.ua стануть вам у нагоді.

Цифровий мінімалізм, або бережемо себе від стресу

Власне, а через що виникає стрес? Якщо ви навчаєтеся чи працюєте віддалено – та й не тільки віддалено, – безперечно, ви відчували, і не раз, як важко зосередитися на роботі чи навчанні. Так і кортить взяти телефон і погуглити останні новини, подивитися, що цікавенького з’явилося на фейсбуці і так далі. Усе це й створює стресову обстановку, бо час не завмирає на місці, а виконувати робочі задачі чи навчатися потрібно.

Полегшити життя дозволить принцип «цифрового мінімалізму». Це вміння організовувати свій онлайн-простір у такий спосіб, щоб усе необхідне було присутнє в ньому, а все, що відволікає, було відсунуте на другий план. Цього можна досягнути, якщо зможете правильно організувати свій онлайн- і офлайн-простір, а також впровадите деякі корисні звички.

Організація онлайн-простору

Документацію і всі необхідні програми на ваших робочих ґаджетах організуйте так, щоб було складно відволіктися на сторонні речі. Робочі столи ноутбука і телефона повинні бути «кришталево чистими», щоб усі розважальні додатки були сховані подалі від очей. Якщо говоримо про телефон, це легше зробити: на основному екрані залишаєте усі важливі програми, решту – на другий екран. Окрім цього, візьміть собі за правило регулярно чистити «кіберсміття». Для цієї справи можна виділити декілька годин в місяць, щоб видалити непотрібні файли і додатки, перемістити фотографії в хмарне сховище тощо.

Організація фізичного простору

Звичайно, тут теж винайти велосипед не вдасться – просто дотримуйтеся кількох важливих рекомендацій. Якщо працюєте віддалено, обов’язково розділіть місця відпочинку і роботи. Якщо робочий стіл – значить, лише для роботи і навчання, якщо диван – для відпочинку і релаксу. Так вашому мозку буде легше переключатися між роботою та відпочинком. Для кращого занурення в роботу організуйте свій робочий стіл на свій смак. Комусь подобається ставити біля себе ароматизовані свічки, хтось поставить квіти чи милу дрібничку; головне, щоб це допомагало вам в процесі навчання чи роботи. Не забуваємо й про те, що утримувати порядок на робочому столі – теж важливо.

Які звички варто запровадити вже зараз, щоб ефективніше працювати і навчатися?

Якщо ви працюєте за комп’ютером і кладете телефон поруч, то хоча б перевертайте екран, щоб не відволікатися на сповіщення. І не думайте про те, що хтось у цей час напише щось важливе. Почекають. Ви зможете «чекнути» телефон під час перерви. До речі, один з чудових способів себе дисциплінувати – це регламентація робочого часу і відпочинку. Наприклад, працюєте 50 хвилин, а відпочиваєте 10 хв. Або ж працюєте 25 хвилин, а відпочиваєте 5 хвилин. Якщо зможете переключитися на такий режим роботи – ви здивуєтеся, наскільки зросте ваша продуктивність.

Як бачимо, рекомендації вкрай прості. Набагато складніше – дотримуватися їх щодня.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх