RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Українці по новому зможуть працевлаштовуватися за кордоном

Українці по новому зможуть працевлаштовуватися за кордоном

8.11.2019 292Автор: Олександр Мавлідінов
Українці по новому зможуть працевлаштовуватися за кордоном

Українці по новому зможуть працевлаштовуватися за кордоном

8.11.2019     292Автор: 

Світова економіка намагається пристосуватися до зростання інтенсивності трудової міграції населення планети. «Перетікаючи з ринків своїх країн до більш фінансово мотивованої праці на ринках «сусідів», працездатне населення, час від часу провокує відчутний брак спеціалістів, навіть у країнах, що мають доволі високий рівень розвитку.

Саме тому, сьогодні у низці розвинутих європейських країн, швидкими темпами спрощуються вимоги законодавства щодо найму робітників-іноземців, зокрема українців.

Jobs.ua постійно інформує своїх читачів про ситуацією із трудовою міграцією, що відбувається на вітчизняному ринку праці й за його інформацією, найближчим часом, на український ринок закордонних заробітків чекають не аби які зміни.

Нововведення, які відобразяться й на шукачах, й на посередниках-агентах з іноземного працевлаштування, прописані в законопроекті №2365 «Про захист трудових мігрантів та боротьбі із шахрайством у працевлаштуванні за кордоном».

Серед головних нововведень, найбільш радикальними та «новими» виявилися наступні положення:

  • відмова від наявності ліцензій на такий вид діяльності як рекрутинг та посередництво у працевлаштуванні, реєстрування послуг буде відбуватися за фактом звернення;
  • відтепер, усі послуги посередників для шукачів мають стати безкоштовними, у тому числі, й консультування. Сплачувати комісійні рекрутерам зобов’язують виключно роботодавців для яких наймаються громадяни України;
  • надання посередницьких послуг неможливе, якщо шукачу не було представлено зразок трудового договору на мові, яку шукач зрозуміє;
  • також, посередники звільняються від відповідальності, якщо у процесі роботи, умови трудового договору не будуть дотримані роботодавцем або шукачем.

Крім цього, рекрутер має показати на вимогу шукача, договір про співпрацю з іноземним роботодавцем. Змушені рекрутери будуть й ретельно пояснювати усі нюанси роботи на яку збираються влаштувати людину.

Принцип реєстрації заявок на надання таких послуг за фактом, на думку авторів законопроекту, має зруйнувати тіньовий ринок такого виду посередництва. Наразі, в тіні працює більшість агентств, що надають послуги з допомоги працевлаштування українців за кордоном. Так звикли робити, навіть ті підприємці, що мають всі потрібні документи та зареєстровані офіційно.

Інша проблема ліцензування, що за словами авторів проекту, обумовлює скасування ліцензій на такий вид посередництва – наявність великою їх кількості в копаній, які довгий час не працюють у такому напрямку. «завислі» ліцензії дають змогу шахраям використовувати їх у якості прикриття своєї злочинної діяльності. До того, при 2 000 гривень (у середньому) за оформлення такої ліцензії, які треба сплатити у бюджет держави, самі посередницькі послуги на її оформлення коштують від 5 000 гривень. Така ситуація є сприятливою для напівлегального існування всього цього сектору, тож ці аспекти мають бути змінені терміново.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх