RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Блог Jobs.ua
  5. Українці втомилися від роботи з дому та готові повертатися до офісів

Українці втомилися від роботи з дому та готові повертатися до офісів

2.09.2020 469Автор: Олександр Мавлідінов
Українці втомилися від роботи з дому та готові повертатися до офісів

Українці втомилися від роботи з дому та готові повертатися до офісів

2.09.2020     469Автор: 

Пандемія коронавірусу триває, й зокрема в Україні демонструє не втішні показники нових хворих. Проте, суто сидіння на карантині виявилося не лише мало ефективним засобом протидії поширенню пошесті, але й доволі небезпечним експериментом з економікою країни та таким, що руйнує налагоджене життя пересічних громадян.

Закриття бізнесів та втрата робочих місць, зростання безробіття, відсутність очікуваного наповнення бюджету – це все змусило як уряд, так й громадян країни, принаймні частково повертатися до роботи.

Досліджуючи ринок праці країни, Jobs.ua вже розповідав про настрої українських працівників та їх ставлення, щодо нового віддаленого формату роботи. При тому, що більшість з числа опитаних респондентів виказували загальне задоволення можливістю працювати з дому, чималий відсоток все таки нарікав на таку працю. Вважаючи роботу з дому важкою та мало ефективною або скаржачись на те, що за такий формат роботи менше платять.

Час минув й дослідники порталу з Jobs.ua провели чергове соціальне опитування, питання якого не торкалися фінансових та технічних боків роботи з дому. Виданню було цікаво, чи не скучили українські працівники за звичним форматом офісного життя та всім тим, що кожного дня оточувало їх у минулому до карантинному житті.

Задаючи питання своїм респондентам, які працюють в офісах численних компаній України (якщо немає навали небезпечних вірусів): «Чи готові ви повертатися до офісної роботи?», Jobs.ua отримав наступні відповіді.

готовність повернутись до офісної роботи

47% українських офісних працівників серед тих, що потрапили да опитування впевнено відповіли «Так», зауважуючи, що скучають за «старим добрим» форматом офісної праці. До речі, більш ніж 50% респондентів під час минулого опитування виказували максимум позитиву в адресу віддаленого формату, розповідаючи про те, що вони завжди мріяли працювати таким чином. Можливо, такий тривалий час сидіння вдома, все-таки зробив свою справу, змусивши людей бажати скоріше залишити вже «надто рідні» стіни.

12% респондентів, які прийняли участь в дослідження, чесно відповіли, що не мають великого бажання повертатися до офісів, проте добре розуміють, що таким чином зможуть отримувати більшу заробітну платню.

Коротку відповідь без пояснень «Взагалі не хочу», обрали 28% потенційних офісних працівників. Мабуть, в цих людей й так все виходить доволі непогано, й працювати з дому для них й комфортно, й вигідно. Або, вони серйозно ставляться до ризиків зараження та не бажають ризикувати надто швидким поверненням у гущу суспільного життя.

Готовність до повернення в офіси та відновлення класичного формату власної роботи, виказали ще 13% українців. При цьому, вони зазначили, що вийдуть на робочі місця, лише у разі гарантій з боку роботодавців, що такий формат праці не буде занадто ризикованим та не наражатиме їх на можливість зараження вірусом COVID-19.

Такі справи. Але час йде, коронавірус, також, поки що не припиняє агресії, тому цілком можливо, наступне опитування продемонструє ще більші зміни у настроях українців.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх