RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Відповідаємо коректно на питання про зарплату

Відповідаємо коректно на питання про зарплату

21.10.2022 328
Відповідаємо коректно на питання про зарплату

Відповідаємо коректно на питання про зарплату

21.10.2022     328

На будь-якій співбесіді постає питання про розмір заробітної плати, і чимало пошукачів губляться в цій ситуації. Як правильно відповісти на питання про зарплату, щоб і себе не обділити, і не прогадати в результаті? Спробуємо з’ясувати разом із Jobs.ua.

Два вирішальні фактори, коли йдеться про зарплату – назвете їх?

Щоб не ходити околяса довкола цього питання, перейдемо одразу до суті. Ви можете розраховувати на високу зарплату, якщо виконуються дві умови: 1) Ви професіонал своєї справи, який високо оцінює свою компетентність; 2) Роботодавець може дозволити собі найняти спеціаліста такого рівня.

Розуміючи це, ви можете заздалегідь підготуватися до питання про зарплату, і не губитися під час співбесіди, коли вас запитають про це. Насправді це питання є доволі складним, бо універсальної відповіді на нього не існує. Бо якщо вкажете невисоку зарплату, то про вас можуть сформувати думку, що ви не знаєте реалій ринку праці і не цінуєте себе як спеціаліста. В іншому випадку, назвавши зависоку суму, відштовхнете від себе роботодавця. Крім того, ви не можете знати наперед, наскільки комфортною чи стресовою виявиться ваша робота – за одних лишень токсичних колег потрібно доплачувати, чи не так? Тобто майбутніх умов праці ви не знаєте наперед, щоб вам не казав на співбесіді роботодавець.

Зважте на ці пункти, щоб відповісти коректно на питання про зарплату

Сформуємо кілька важливих пунктів, щоб опиратися на них, коли готуватимете перед співбесідою відповідь на це питання.

  • Не називайте фіксовану суму. Чому це помилка – назвати конкретну цифру, коли вам ставлять питання про зарплату? Бо якщо ви назвете меншу суму, ніж очікує роботодавець, він може з легкістю пристати на ваші слова. Ви ж потім шкодуватимете, що прогадали з бажаним рівнем зарплати. Також це продемонструє ваше невміння вести переговори. Чому? Бо якщо зважено підійти до питання «Що ви можете дати компанії?», вдумливий аналіз своїх вмінь і навичок, можливо, зверне вашу увагу на ті ваші здібності, яким ви раніше не надавали великого значення. Тож ретельно поміркуйте над тим, чи є щось таке, що стало б додатковим плюсом на вашу користь.
  • Розкажіть про свої неявні переваги. Можливо, окрім необхідних для цієї посади професійних навичок, ви можете запропонувати саме цій компанії щось таке, чого не запропонує інший пошукач. Поміркуйте перед співбесідою, чи можна ваш попередній досвід конвертувати в декілька ключових переваг, які б стали вагомим аргументом на співбесіді.
  • Підготуйтеся до переговорів. Багато кандидатів припускаються помилки, не наважуючись просити більше грошей. Причина досить прозаїчна – вони вважають, що їм одразу відмовлять, посилаючись на те, що пошукач багато хоче. Але якщо подібне обговорення ініціює роботодавець, не поспішайте відмовлятися від переговорів. Якщо вашу думку хочуть почути, використайте цю можливість собі на користь. Ви нічого не втратите, якщо спробуєте завершити переговори на максимально вигідних для себе умовах.

Читайте также

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх