RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Блог Jobs.ua
  5. Ви були цього літа у відпустці?

Ви були цього літа у відпустці?

3.10.2022 390
Ви були цього літа у відпустці?

Ви були цього літа у відпустці?

3.10.2022     390

У вересні відзначається Всесвітній день туризму (27 вересня). Але чи багато подорожували українці цього літа? Так, літо якнайкраще підходить для того, щоб взяти відпустку і відпочити від усіх клопотів і турбот, подорожуючи і відкриваючи для себе нові місця. Але в це літо більшості українців було не до подорожей та відпусток. Поглянемо на результати вересневого опитування, проведене порталом Jobs.ua, яке зачіпає вкрай дражливу тему: чи були ви цього літа у відпустці?

Туризм воєнного часу: як відповіли на це опитування відвідувачі сайту?

Отже, перший варіант відповіді звучав наступним чином: «Так, бо вважаю, що потрібно було відпочити і відновити сили». За нього віддали свої голоси всього лиш 12% респондентів. За другий варіант відповіді «Ні, тому що всі вільні кошти доначу на ЗСУ» висловилися 25% опитаних. Третій варіант відповіді «Були плани поїхати у відпустку, але не склалося» обрали 23% відвідувачів сайту. І, нарешті, за четвертий варіант відповіді «Ні, притримаю фінанси для важливіших справ» висловилися аж 40% з числа тих, хто побажав взяти участь в опитуванні.

Про що свідчать результати опитування?

Звичайно, результати цілком очевидні, зважаючи на те, що в нашій країні триває війна. Цього літа нам усім було не до відпусток та подорожей, тому лише кожен десятий з числа нами опитаних спромігся на повноцінну відпустку. Прикметно, що четверть опитаних навіть не розглядала відпустку як можливий варіант відпочинку, адже всі вільні кошти витрачають на волонтерство і підтримку Збройних Сил України. Честь і хвала таким людям, завдяки яким українські воїни на передовій відчувають підтримку всього народу. Шкода, що майже четверті респондентів певні обставини завадили вирушити у відпустку, і більшість з цих обставин, безсумнівно, пов’язані з війною: якщо не напряму, то опосередковано.

Хочеться окремо відзначити четвертий варіант відповіді, який отримав найбільше голосів. Невизначеність майбутнього і тривоги, пов’язані з усім цим, змушують більшість українців притримувати фінанси для важливіших справ. На жаль, ніхто не знає, що трапиться далі, тому такий варіант – цілком логічний та очевидний в умовах війни.

Ех, море…

Цього літа росіяни вкрали у нас і відпочинок на морі, і можливість почуватися безпечно під час будь-якого виду відпочинку. Хіба що за винятком Карпат, де цього літа можна було відпочити відносно безпечно. Не забуваємо, що в Закарпатській області найбезпечніше з початку війни, і про це свідчить відсутність комендантської години та повітряних тривог. Тому якщо маєте в запасі невикористану відпустку з літа, поїздка в гори дасть змогу бодай на трохи відволіктися від щоденних жахіть війни, яку принесли на нашу землю наші «добрі» сусідоньки. Бо як би там не було, а без якісного відпочинку важко бути продуктивним на роботі, та й поза нею – теж.

Наш портал бажає вам берегти сили і не забувати про відпочинок. І про відпустку. Навіть зараз, в цей непростий для всіх нас час.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх