RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Карьера
  5. Як і чим заповнити нестачу знань на роботі

Як і чим заповнити нестачу знань на роботі

10.05.2023 458Автор: Лоліта Платошкіна
Як і чим заповнити нестачу знань на роботі

Як і чим заповнити нестачу знань на роботі

10.05.2023     458Автор: 

Про професійний розвиток людини говорять у тих випадках, коли рівень її знань або недостатній або вимагає оновлення відповідно новим професійним стандартам. Саморозвиток - це процес усвідомленого цілеспрямованого розвитку себе, який включає самостійне вдосконалення своїх знань, умінь, особистісних та функціональних якостей, компетенції загалом, що забезпечують ефективність професійної діяльності.

Ефективність саморозвитку спеціаліста залежить і від зовнішніх факторів:

  • організаційних та соціально-психологічних умов,
  • від корпоративної культури підприємства,
  • доступність йому сучасних інформаційних систем, і навіть підготовленості до роботи з ними,
  • методичного забезпечення умов професійного розвитку тощо.

Для того, щоб спеціаліст задумався над саморозвитком необхідні:

внутрішня мотивація професійної діяльності та здатність до саморозвитку. Внутрішня мотивація напряму пов’язана з потребами виконувати свої обов’язки якомога краще, піднятися по кар’єрних сходинках, отримати підвищення заробітної плати тощо. В такому випадку нестача знань чи умінь на роботі стають наскрізною проблемою, яка не дає рухатись далі.

Як підвищувати рівень знань, якщо відчуваєте їх нестачу

Ми опитали відвідувачів сайту Jobs.ua щодо їх найефективніших способів поповнення нестачі знань на роботі, коли вони відчувають в цьому пряму потребу і хочемо поділитися результатами з вами.

Читаю літературу, статті або дивлюсь відео у вільному доступі

І це непоганий початок для спеціаліста, щоб спробувати отримати нові знання з конкретної теми. 65% респондентів звертаються саме до цього способу, щоб швидко і просто отримати інформацію і прийняти рішення щодо подальшого поглиблення в цю тему. Вивчаючи теорію, не забувайте, що практика важить не менше. Тому тільки література, статті й відео - недостатньо, щоб отримати практичні уміння.

Проходжу платні навчальні курси для підвищення кваліфікації

18% респондентів відмічають наскільки важлива практична складова отримання знань, тому одразу звертаються до платних навчальних курсів для підвищення кваліфікації. На сьогодні не тільки школи, а й блогери експерти у своїй сфері діяльності готові навчити та передати безцінні професійні знання всім охочим. До речі, ви можете скористатися можливістю навчатися дистанційно й економити свій час, гроші та енергію.

Дивлюсь тематичні платні лекції, відвідую конференції

9% респондентів готові вкладатися і витрачати на свій саморозвиток та навчання трішки більше, вчитися у найкращих, переймати досвід та підглядати ідеї, які можна корисно застосовувати й у своїй роботі. Для цього цілком підходять конференції та платні лекції.

Навчаюсь у незалежного ментора

На жаль, жодний респондент не вибрав відповідь послуг незалежного ментора. Частково це пов’язано з фінансовим аспектом, адже менторство за ціною значно відрізняються від платних курсів в декілька раз. До того, незалежні ментори не несуть відповідальність за засвоєння знань своїх менті. Тому до цього більшість ставиться доволі скептично.

Навчає наставник або більш досвідчений спеціаліст на роботі

6% відмітили, що в компанії нестачу знань поповнює більш досвідчений спеціаліст. Іноді керівник його прив’язує в якості наставника і тоді розробляється цілий план саморозвитку. Але ви цілком можете попросити допомоги більш досвідчених спеціалістів в певній темі самостійно.

Використовуйте ці способи поповнити нестачу знань на роботі та розвивайте свої професійні уміння.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх