RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Як автоматизувати свою роботу і отримувати зарплату просто так?

Як автоматизувати свою роботу і отримувати зарплату просто так?

20.10.2022 308
Як автоматизувати свою роботу і отримувати зарплату просто так?

Як автоматизувати свою роботу і отримувати зарплату просто так?

20.10.2022     308

Одразу зауважимо, що автоматизувати будь-яку роботу і отримувати гроші за просто так не вдасться. Йдеться лише про певні професії, які дозволять за допомогою нескладних скриптів налаштувати рутинні робочі процеси. В цій статті, на прикладі цієї історії, продемонструємо вам, чому вивчати програмування – це чудова ідея. Навіть якщо ви не плануєте іти в ІТ.

А тепер – трохи деталей.

Нова легенда «Реддіта»: як прославитися, опублікувавши один допис?

Уявіть собі ситуацію – ви працюєте ІТ-співробітником в компанії, яка спеціалізується на наданні, приміром, юридичних послуг. І вам щодня доводиться опрацьовувати безліч вхідної документації, а саме – цифрових доказів, які потрібні юристам під час судових процесів. І от ви в якийсь момент задумуєтеся над тим, а не оцифрувати б цю нудну щоденну роботу, і нехай парочка нескладних скриптів виконують за мене всю роботу?

Сказано – зроблено. Щоправда, сталося це під час пандемії. Наш герой, коли розпочався весь цей світовий треш із коронавірусом, попросився працювати віддалено. А вже на дистанційці, ще в першу неділю роботи, цей працівник написав, налаштував і вдосконалив роботу простого скрипта, який від того моменту… виконував усю роботу за нього. В результаті працівнику не лишалося нічого іншого, як грати у відеоігри цілими днями та займатися домашніми справами. Все, що він робив за «робочого дня» – перевіряв результати роботи програми. На все про все в нього затрачалося 10 хвилин.

І ось нещодавно він прославився на «Реддіті», опублікувавши допис під назвою «Я автоматизував свою роботу рік тому і нікому про це не сказав». Лише за один день під його дописом з’явилося 5 тис. коментарів.

Про що він розповів у дописі?

В своєму дописі він розповів, як усе було. З’ясувалося, що він працює на звичайну собі адвокатську фірму. Щодня фірма отримує на пошту тисячі цифрових документів, фотографій і т.д. Його робота полягала в тому, щоб відвантажувати ці документи на хмарне сховище, заодно перевіряючи їх на достовірність.

Ну а потім цю роботу почав виконувати за нього досить простенький скрипт. І цей скрипт, до речі – вірніше, більшу його частину – кмітливий айтішник отримав за допомогою Google, пошукавши інфу в інтернеті за допомогою двох простих запитів: «.bat transfer files» та «.bat як передавати тільки певні типи файлів». В результаті – декілька рядків коду в «PowerShell», і 90 тис. доларів на рік він почав отримувати фактично за просто так. Шах і мат, любі друзі.

Шах і мат

Пандеміє, дякую тобі!

І дійсно, цьому ІТ-працівнику є за що подякувати пандемії. Його задумка стала реальною лише тому, що він почав працювати віддалено: з офісу такі «фокуси» він би не зміг провернути. Що цікаво, в дописі він пояснив, що йому спершу допікала провина за те, що за нього всю роботу виконує комп’ютерна програмка. Але потім він дійшов висновків, що ця ситуація вигідна як йому, так і його фірмі. Ось що він написав у своєму дописі: «Спочатку мені здавалося, що я ніби обкрадаю свою юридичну фірму. Але зрештою я переконав себе, що поки всі щасливі та задоволені, значить, я виконую саме те, задля чого мене взяли на роботу. Всі завдання виконуються вчасно, а я отримую радість від життя».

Хіба не так, власне?

А що далі?

Тепер цей тямущий чолов’яга має достатньо часу, щоб не лише грати відеоігри і чілитися цілими днями. Він займається особистим проектом і активно його розвиває. До речі, в своєму дописі він також поділився своїм рішенням, яке стосується роботи написаного ним скрипта, якщо його коли-небудь надумають звільнити. Оскільки скрипт працює на його комп’ютерній техніці, тому якщо його звільнять, програмки-автоматизатора, відповідно, теж не стане. Тому таку страховку цей ІТ-фахівець про всяк випадок має.

Про що кажуть в коментарях?

Ось вам декілька промовистих коментарів під його дописом, які, даруйте за тавтологію, не потребують жодних коментарів:

  • «Просто думай про свою зарплату як про їхню підписку на твою програмку-автоматизатор. Великі компанії люблять купувати послуги в такий спосіб, чи не так?»;
  • «Я відчуваю, що всі ці повідомлення вчать мене тому, що мені потрібно: 1) Навчитися програмувати; 2) Найти собі нескладну роботу в офісі»;
  • «Ти легенда. Це справжня анти робота. Ви даєте саме ті послуги, які від вас вимагають. Все чесно і без обману насправді. При цьому ви спокійно відпочиваєте і займаєтеся іншими справами в своє задоволення. Браво, сер, я аплодую вам!»

Обурення, як же без нього?

Звичайно, більшість коментаторів перебували в захопленні від кмітливості цього чоловіка. Але найшлися й ті, хто злісно наїхав на автора допису, вважаючи, що він обманює свого роботодавця. Також їх цікавило питання, наскільки це легально – писати таку програмку і видавати її роботу за свою? Знаходилися й такі, що розвивали цю думку ще далі. Ну наприклад, він же повинен спілкуватися в робочих чатах, відповідати на дзвінки, чи не так? А раз так, то й виходить, що він регулярно казав їм неправду. Ну а вже адвокати, на яких він працює, знайдуть спосіб, щоб засудити такого працівника.

І все ж більшість коментаторів були на боці цього кмітливого чолов’яги. А ви як вважаєте, дорогі читачі – правильно вчинив цей ІТ-спеціаліст, чи все-таки ні? Можливо, ви вже навіть призадумалися, а чи не зможете й ви автоматизувати певні рутинні процеси на своєму місці? І якщо є така можливість – чому б і ні, власне?

Але для цього вам потрібно буде вивчити опанування. Що ж, це цікаво, корисно і, як бачите, чудово розвиває логічне мислення і гнучкість вашого розуму.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх