RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Як формувати власну базу корисних порад та технік

Як формувати власну базу корисних порад та технік

3.12.2022 232Автор: Лоліта Платошкіна
Як формувати власну базу корисних порад та технік

Як формувати власну базу корисних порад та технік

3.12.2022     232Автор: 

 Рано чи пізно у кожного досвідченого спеціаліста виникає потреба спертися на власну базу навичок, використати їх в інших власних проєктах. На жаль, наш мозок не має здатності запам’ятовувати все, тому цілком доречно створювати власну базу корисних порад, технік і методів, які можна завжди швидко відновити в пам’яті. Тож чим раніше ви замислитесь над її накопиченням, тим більший ресурс для своєї подальшої роботи вам вдасться сформувати. 

В студентські роки всі ми мали конспекти, де фіксували головні ідеї, правила, засади. І це було досить корисно, переглядаючи власні запаси згадувати та відновлювати інформацію. Тож формат фіксації важливої інформації цілком може стати в нагоді й для складання власної бази корисних методів та технік. Проте розберімося, який формат занотовування такої інформації підходить найкраще. Тримайте також і перелік порад від Jobs.ua щодо ведення власної бази своїх напрацьованих умінь та ідей.

Як складати власну базу досвіду: порад, технік, методик

Оберіть для себе найкращий спосіб фіксувати важливу інформацію. Який би спосіб і формат фіксації важливої інформації ви не обрали, він повинен бути зрозумілим і зручним в першу чергу саме для вас. Інформація в документі повинна бути по-своєму систематизована і зафіксована, щоб знайти її було просто, швидко, легко.

Багато хто належати до того типу людей, які довіряють занотовування інформації. Це досить корисний метод, адже одразу ви залучаєте два органи запам’ятовування: слух і пам’ять. До речі, і способи занотовування такої інформації також грають значення. Це може бути й конспектування, і розподіл за блоками, і фіксація найважливіших найцікавіших, на ваш погляд тез. Спосіб нотування важливої інформації корисний, якщо ви фіксуєте інформацію для запам’ятовування від досвідчених спеціалістів, щоб після застосувати її у своїй роботі. Але в нього є свій недолік, можливість загубити записи з часом, а також складність пошуку по записах.

Електронний спосіб фіксації інформації набагато простіший й зручніший, до того він може стати вам на користь в подальшому вашому житті. 

Оберіть будь-яку зручну програму для формування власної бази напрацьованих методів, технік та порад. Це може бути звичайний текстовий формат документа Word, а може бути зручна презентація. Щоб зафіксувати зручно інформацію не забудьте вказати:

  • Назву методу чи техніки.
  • Зафіксувати під які завдання та цілі підходить.
  • Описати докладно суть та зміст.
  • Дати поради та власні коментарі щодо застосування технік та методів.
  • Зробити позначки щодо недоліків та переваг методу.

Також, наприклад, такий формат як портфоліо ідеально підійде для того, щоб складати в нього найважливіші, найефективніші й прибуткові ваші проєкти. Обов’язково розписуйте по кожному проєкту, які були задачі, цілі, як ви їх реалізовували та яких результатів було досягнуто. Це портфоліо ви зможете так само використовувати й при пошуці роботи.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх