UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як формувати власну базу корисних порад та технік

Як формувати власну базу корисних порад та технік

3.12.2022 241Автор: Лоліта Платошкіна
Як формувати власну базу корисних порад та технік

Як формувати власну базу корисних порад та технік

3.12.2022     241Автор: 

 Рано чи пізно у кожного досвідченого спеціаліста виникає потреба спертися на власну базу навичок, використати їх в інших власних проєктах. На жаль, наш мозок не має здатності запам’ятовувати все, тому цілком доречно створювати власну базу корисних порад, технік і методів, які можна завжди швидко відновити в пам’яті. Тож чим раніше ви замислитесь над її накопиченням, тим більший ресурс для своєї подальшої роботи вам вдасться сформувати. 

В студентські роки всі ми мали конспекти, де фіксували головні ідеї, правила, засади. І це було досить корисно, переглядаючи власні запаси згадувати та відновлювати інформацію. Тож формат фіксації важливої інформації цілком може стати в нагоді й для складання власної бази корисних методів та технік. Проте розберімося, який формат занотовування такої інформації підходить найкраще. Тримайте також і перелік порад від Jobs.ua щодо ведення власної бази своїх напрацьованих умінь та ідей.

Як складати власну базу досвіду: порад, технік, методик

Оберіть для себе найкращий спосіб фіксувати важливу інформацію. Який би спосіб і формат фіксації важливої інформації ви не обрали, він повинен бути зрозумілим і зручним в першу чергу саме для вас. Інформація в документі повинна бути по-своєму систематизована і зафіксована, щоб знайти її було просто, швидко, легко.

Багато хто належати до того типу людей, які довіряють занотовування інформації. Це досить корисний метод, адже одразу ви залучаєте два органи запам’ятовування: слух і пам’ять. До речі, і способи занотовування такої інформації також грають значення. Це може бути й конспектування, і розподіл за блоками, і фіксація найважливіших найцікавіших, на ваш погляд тез. Спосіб нотування важливої інформації корисний, якщо ви фіксуєте інформацію для запам’ятовування від досвідчених спеціалістів, щоб після застосувати її у своїй роботі. Але в нього є свій недолік, можливість загубити записи з часом, а також складність пошуку по записах.

Електронний спосіб фіксації інформації набагато простіший й зручніший, до того він може стати вам на користь в подальшому вашому житті. 

Оберіть будь-яку зручну програму для формування власної бази напрацьованих методів, технік та порад. Це може бути звичайний текстовий формат документа Word, а може бути зручна презентація. Щоб зафіксувати зручно інформацію не забудьте вказати:

  • Назву методу чи техніки.
  • Зафіксувати під які завдання та цілі підходить.
  • Описати докладно суть та зміст.
  • Дати поради та власні коментарі щодо застосування технік та методів.
  • Зробити позначки щодо недоліків та переваг методу.

Також, наприклад, такий формат як портфоліо ідеально підійде для того, щоб складати в нього найважливіші, найефективніші й прибуткові ваші проєкти. Обов’язково розписуйте по кожному проєкту, які були задачі, цілі, як ви їх реалізовували та яких результатів було досягнуто. Це портфоліо ви зможете так само використовувати й при пошуці роботи.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору