RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Женщины, которые изменили мир
  5. Як жінки опановували професії чоловіків

Як жінки опановували професії чоловіків

28.04.2020 747
Як жінки опановували професії чоловіків

Як жінки опановували професії чоловіків

28.04.2020     747

Сьогодні зустріти жінок, що освоїли чоловічу професію, – справа звична. Однак так було не завжди. Ще 100 років тому багато професій вважалися виключно чоловічими, і дозволяти слабкій статі освоїти своє ремесло сильна стать не поспішала. Нелегко довелося жінкам, які першими змогли зламати стереотипи і освоїти далеко не жіночі на ті часи ремесла. Хто з жінок зміг першими освоїти чоловічі професії? Разом з jobs.ua заглянемо на сторінки історії.

В даний час на пальцях можна перерахувати чоловічі ремесла, які б не змогла освоїти жінка. Як би чоловіки не противилися жіночій емансипації, за останню сотню років леді з легкістю змогли довести, що здатні виконувати роботу сильної статі.

Жінка-стоматолог Люсі Хоббс Тейлор

Ця воістину смілива жінка, з дитинства мріяла бути стоматологом. Відпрацювавши десять років вчителькою, Люсі вирішила поміняти свою професію, якою в ті часи займалися виключно чоловіки. Сьогодні цей факт здивує багатьох, але Люсі Хоббс, навіть не взяли в інститут, дізнавшись, що жінка хоче стати стоматологом. Колишню вчительку це не зупинило, і вона стала брати приватні уроки. У підсумку завдяки своїй завзятості, Люсі все ж таки зайнялася приватною практикою, довівши всім, що бути дантистом можуть не лише чоловіки.

Тільки через п'ять років, жінка все ж змогла вступити до Коледжу стоматологічної хірургії. У 1866 році Люсі Тейлор отримала докторський ступінь, ставши першою в світі жінкою-стоматологом. Своїм прикладом, вона змогла показати іншим жінкам, що немає нічого неможливого. В результаті вже до 1900 році число дипломованих стоматологів в спідницях дійшло до тисячі.

Берта Бенц жінка-водій

У наш час водіями можуть бути як чоловіки так і жінки і це не викликає абсолютно ніякого здивування. Але мало хто знає, що першою хто освоїв управління самохідним апаратом, була саме жінка. Першою автоледи була дружина винахідника автомобіля Карла Бенца – Берта. Без згоди чоловіка жінка наважилася освоїти водіння, сівши за кермо винайденого чоловіком авто. Своїм вчинком Берта не тільки змогла популяризувати винахід Карла, але і довести всім, що керувати авто може навіть дама, а значить складного в цьому нічого немає.

Еліза Дерош жінка-пілот

Французька дівчина Еліза Дерош з дитинства мріяла бути театральною актрисою. Мадемуазель Еліза навіть змінила своє ім'я на більш звучне – Раймонда де Ларош. Однак замість сцени молода француженка підкорила небо. Захопившись повітряними кулями і зробивши декілька польотів на них, дівчина пізніше «освоїла» аероплан.

У 1910 році після участі в льотних змаганнях, Раймонда де Ларош отримала диплом пілота аероплана, ставши першою жінкою-льотчиком в історії.

В даний час залишилося мало професій, які можна вважати виключно чоловічими. Як би сильна стать не пручався жіночої емансипації, прекрасна половина людства протягом останніх століть довела, що виконувати «чоловічу роботу», незважаючи на всі її проблеми, суспільне нерозуміння або навіть осуд, вона може нітрохи не гірше самих чоловіків.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх