RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Жизнь в коллективе
  5. Як поводити себе при зміні керівника

Як поводити себе при зміні керівника

28.02.2020 942Автор: Олександр Мавлідінов
Як поводити себе при зміні керівника

Як поводити себе при зміні керівника

28.02.2020     942Автор: 

Зміна керівника в колективі, тим паче, у колективі, який спрацювався, завжди подія. Нова особа здатна, як розкривати таланти співробітників в повному обсязі, бо немає проблем із «замуленням ока» попередників, так й з’явитися лише для того, щоб нівелювати усі домовленості робітників із попереднім керівником. Тому, те, що колектив хвилюється на порозі таких змін – цілком нормальна ситуація, яку треба правильно пережити.

По-перше, зрозумійте, що не лише ви хвилюєтесь. Ваш новий керівник, також людина, тому боїться вас не менше, ніж ви його. Він один а перед ним декілька осіб, які знайомі між собою та здатні сприйняти його, як чужинця. Можливо, керівник потребує більшої допомоги, аніж колектив, керувати яким він прийшов.

Як правило, начальник не змінюється просто так. Таким змінам, завжди існує причина, а значить, й певна проблема, яку необхідно вирішити цією заміною. Від складу завдань, що має виконати нове керівництво, прямо залежить й той «набір дій», які він візьметься впроваджувати після періоду адаптації. Тому, завжди корисно розуміти, а член колективу, як правило знає в чому річ, на чому буде сфокусовано увагу нового керівництва.

«Воля вищих»

Якщо, нове обличчя у кріслі керівника з’явилося тому, що попередній чомусь не впорався зі своїми прямими обов'язками, та має виправити ситуацію- треба зібратися та зрозуміти, що промахи буде виправляти увесь колектив. Таке відбувається, наприклад, якщо підлеглі у складі відділу не досягають показників результатів, на які сподівається роботодавець. Або, вище керівництво вирішило змінити негласні правила, які «працювали» при попередньому керівництві.

Скоріше за все, новий керівник пояснить підлеглим й причини, й можливі «нові правила гри» та почне реалізовувати їх. Тут треба розуміти наскільки це торкнеться саме вас й не стане така зміна керівника прямою причиною до необхідності зміни роботи й деяким його підлеглим. У такий час можуть відбуватися кадрові зміни: від переміщень до звільнень, пониження або неочікувані підвищення на посадах. «Оновлення та репресії» можуть проводитися суто «залізною рукою» нового керівництва, при необхідності, навіть без пояснення причин

Якщо, ви, у будь-якому випадку, залишаєтесь працювати - підкоряйтеся та робіть свою справу максимально добре.

зміна керівника та що робити

«Призначений в силу того, що ...»

Буває й так, що керівника призначають в силу різних причин, які «ніяк не пов'язані з його кваліфікацією та досвідом роботи за спеціальністю». Тут є різниця, відбулось таке з причин того, що попереднє керівництво раптом пішло на підвищення й важливу посаду просто закрили тим, кому довіряє власник бізнесу, чи виправляти «гріхи попередників» прислано агресивного служаку. Така особа, може не мати нічого спільного з профілем праці, але дуже гарно вміти примушувати підлеглих до виконання тих чи інших правил або нормативів.

У першому випадку – колективу нічого не загрожує, бо тимчасовий керівник буде намагатися на ламати те, в чому не має достатнього досвіду. Якщо, керівник – «вісник змін», знову дивитися треба на те, як сильно такі зміни можуть зачепити ваш та вашу роботу. Якщо, «гріхи» були й зміна цієї ситуації, лише питання часу – то це воно й є та вам треба починати працювати «як треба». В інших випадках, можливо краще роздивитися роботу навколо вашої компанії, щоб уникнути ризику стати жертвою війни керівників та «підкилимних ігор» у компанії, де ви працюєте.

У будь-якому разі, головне тут вміння змінюватися. В сучасному суспільстві й світі «постійних змін» правильна та необхідна «гнучкість» та вміння адаптуватися до нових правил, вже є значущими критеріями, якими користуються при виборі співробітників чи партнерів у бізнесі та, навіть, побуті.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх