RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Як правильно оговорити майбутню зарплату на співбесіді

Як правильно оговорити майбутню зарплату на співбесіді

3.06.2020 423
Як правильно оговорити майбутню зарплату на співбесіді

Як правильно оговорити майбутню зарплату на співбесіді

3.06.2020     423

Історії про те, як фахівець, при влаштуванні на роботу розраховував на одну заробітну плату, а насправді отримував менше, зустрічаються часто. І не завжди причина в шахрайстві роботодавця. Просто деколи буває, що таке питання при працевлаштуванні не порушується, і кожна зі сторін орієнтується виключно на власні уявлення про оплату праці. Щоб не виникало розчарувань і непорозуміння, варто ще на етапі співбесіди обговорити розмір свого заробітку.

При узгодженні окладу і роботодавець, і претендент на місце в колективі повинні прийти до єдиної думки й обидва відчувати, що рішення справедливе. Це один з важливих кроків, на основі якого будуються майбутні ділові стосунки.

4 фактори, які допоможуть отримати бажаний оклад

На співбесіді, коли виникає питання про те, на яку заробітну плату розраховує претендент на посаду, багато людей губляться. Спрацьовує страх назвати завищену суму й отримати відмову, або, навпаки, лякає ризик продешевити. Іноді претенденти на посаду навіть спеціально оголошують менший розмір окладу, ніж бажають отримувати. Робиться це з однією метою – аби не втратити можливість працевлаштуватися.

Така поведінка негативно позначається на подальшій роботі. Отримуючи менше, ніж могли б, фахівці відчувають незадоволеність, що знижує їх продуктивність, перешкоджає просуванню по кар'єрних сходах. Аби не допускати подібного результату, варто ще на етапі пошуку роботи поміркувати над чинниками, які допоможуть довести роботодавцю, що ви гідні більшого окладу:

  • Впевненість у собі.
  • Оцінювання роботи в компанії.
  • Відповідність вимогам роботодавця.
  • Обговорення окладу.

Про що йде мова – розглянемо більш докладно, пункт за пунктом.

Впевненість у собі – шлях до успіху

Від того, як ви самі себе позиціюєте, залежить ставлення оточення. Якщо претендент на посаду демонструє 100%-ну впевненість у собі та своїх навичках, розбирається в обов'язках і сам ставить тематичні запитання, пропонує якісь ідеї, то у роботодавця напевно складеться думка, що перед ним професіонал.

Досягти цього ефекту можна, тільки повністю усвідомлюючи свою значущість і те, підійдете ви даній компанії чи ні. Відповідно, впевненість претендента в самому собі та в тому, що він впорається з обов'язками, підкріплена ентузіазмом підкорювати професійні вершини й розвиватися, – надійний спосіб переконати керівника платити більше.

Принципи оцінювання роботи

Відразу на співбесіді варто визначити спектр завдань і функцій, виконання яких вимагається від претендента на посаду. Варто звернути увагу роботодавця на можливість розширення обов'язків, також уточніть про потенційні бонуси, які будуть додаватися до зарплати. Таким чином можна відразу оцінити, підійде вам посада чи ні, і вплинути на рішення платити високий оклад. Роботодавець повинен побачити ентузіазм і бажання розвиватися, щоб розуміти, за які якості ви будете отримувати гроші.

зарплата на співбесіді

Відповідність вимогам компанії

Ще на стадії вибору вакансії варто ознайомитися з умовами, які висуває роботодавець. На співбесіді слід пояснити, чому ваші навички та досвід підуть на користь компанії. Відповідно, якщо досягнення менші за вимоги, переконати роботодавця платити більше буде складно. Потрібно тверезо оцінювати свої професійні компетенції та підбирати посаду з обов'язками, які точно по плечу.

Обговорення окладу

Перераховані вище 3 пункти зроблять претендента на вакансію більш привабливим в очах роботодавця. І якщо він налаштований прихильно, то саме час визначитися з розміром зарплати. Обговорення повинно ґрунтуватися на усвідомленні професійних якостей спеціаліста. Вже виходячи з досвіду і навичок, можна оцінювати власну працю в компанії. Не варто соромитися оголосити роботодавцю бажану суму. У найгіршому разі він просто відмовиться стільки платити. А в найкращому – погодиться на умови. Приваблива перспектива, щоб ризикнути й оцінити свої професійні якості належним чином, чи не так?

Звичайно, не завжди роботодавець беззаперечно піде назустріч бажанням претендента. Швидше за все, буде діалог з висловлюванням поглядів обох сторін, пошук компромісних рішень. Але, щоб отримати бажаний оклад, все ж варто ввічливо намагатися переконати роботодавця в цінності своїх професійних якостей, в тому, що ви гідні бажаної зарплати. І пам’ятайте: ненадмірна наполегливість – це перший крок до успіху.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх