RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Блог Jobs.ua
  5. Як розвивати бізнес у воєнний час

Як розвивати бізнес у воєнний час

2.08.2022 547Автор: Лоліта Платошкіна
Як розвивати бізнес у воєнний час

Як розвивати бізнес у воєнний час

2.08.2022     547Автор: 

Справжнім викликом для бізнесу після локдаунів стала війна. Майже ніхто не був готовий до таких раптових подій, тому адаптуватися до нових реалій доводилось поступово. Український бізнес зазнав великих втрат і продовжує зазнавати, адже головними проблемами залишаються: незначна кількість платоспроможних клієнтів, непрогнозованість розвитку ситуації в країні та відсутність достатнього капіталу. 

За цей період лише 6 відсотків бізнесів змогли адаптуватися до нових умов та змогли побудувати стратегію та бізнес-плани. Jobs.ua провів на сайті опитування, щодо змін, яких зазнали українські компанії під час війни та готовий з вами поділитися цікавими результатами.

зміни в компаніях під час війни

Простій та закриття компаній в цьому опитувальнику переважають. Через те, що значна кількість підприємств і власних бізнесів закрилися чи терплять простій, збільшилася кількість безробітних. Через це на ринку праці спостерігається велика конкурентність серед здобувачів. Кількість опублікованих резюме значно перевищує опубліковані вакансії. 

Насправді той бізнес що наразі ще тримається на плаву, зосереджений на власному виживанні. Уряд запроваджує вже низку соцпрограм для власників бізнесу, щоб полегшити життя малому та середньому бізнесу в умовах війни. Справді, дуже важливо зараз продовжувати працювати на економічному фронті країни й розвивати бізнес навіть в умовах війни.

Розвиток власного бізнесу у воєнний час

Розвиток бізнесу під час війни - це надзвичайно складне завдання, що вимагає великих зусиль, енергії для досягнення бажаного успіху. Докладаючи достатньо зусиль, можна розвивати власний бізнес навіть в такі лихі часи. 

Скористайтесь також порадами, як підтримати свій бізнес під час війни.

Для того, щоб продовжувати розвивати бізнес під час війни потрібно вміти приймати сміливі рішення, продовжувати наполегливо працювати, всупереч всім можливим перепонам. Думайте поза стандартними межами, шукайте у викликах можливості, дбайте про команду, створюйте відносини, засновані на довірі. 

Орієнтуйтесь на сучасні клієнтські потреби

Багато компаній, кому довелося змінити сферу діяльності, влучно зорієнтувалися на сучасні клієнтські потреби. Багато бізнесів під час війни займалися волонтерством, перевезенням, доставкою ліків чи продуктів додому тим, хто не мав змоги зробити це самостійно. І це було хороше рішення, адже краще робити щось, шукати свій шлях, допомагати тим, хто цього вимагає, ніж втрачати час,

Шукайте та підбирайте стимули для роботи

До речі, радимо це робити не тільки для власного бізнесу, а і в якості мотивації всього персоналу. Шукати нові цінності, на матеріальні відчуваючи на другий план. Важливо зрозуміти, які ваші стимул до роботи, продуктивності та результативності. Наразі стали саме допомога країні, армії, населенню, бо перемога понад усе. 

Постійно комунікуйте з клієнтами, партнерами, інвесторами

Саме через постійне обговорення нагальних проблем та успіхів з клієнтами, партнерами, інвесторами утворюються довгі якісні відносини й довіра. В такому випадку і проблемні питання вирішуються швидше, легше, розумніше.

Дотримуйтесь термінів

Дуже важливо дотримуватись графіків роботи та дедлайнів. А швидке реагування, вчасне завершення всіх зазначеним клієнтам завдань, варті довгим довірливим стосункам.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх