UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Ринок праці України
  5. Поради, як підтримати свій бізнес під час війни

Поради, як підтримати свій бізнес під час війни

4.05.2022 436
Поради, як підтримати свій бізнес під час війни

Поради, як підтримати свій бізнес під час війни

4.05.2022     436

Всі ми розуміємо, що ведення бізнесу сильно постраждало під час війни. Але як підтримати свій бізнес, щоб мати змогу надалі працювати і отримувати прибуток, платити податки та допомагати економіці? Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua підготував для підприємців декілька актуальних порад.

Турбота про працівників

Маємо надію, що всі ваші працівники в безпеці. Безперечно, дехто з них був змушений покинути домівку та припинити роботу в офісі. Ще хтось опинився в лавах ЗСУ чи тероборони, а хтось, можливо, активно волонтерить. Ваше завдання – не заважати їм, а навпаки – проявити турботу про своїх працівників. Якщо можете, допоможіть бійцям, а тим працівникам, які волонтерять – не чиніть перепон.

Для працівників, які перейшли на віддалену роботу, організуйте комфортні умови праці та налагодьте ефективну комунікацію. Бажано, щоб уся взаємодія команди відбувалася в одному місці, щоб працівники могли оперативно обмінюватися порадами і звертатися один до одного за допомогою.

Якщо можете уникнути скорочення штату – не звільняйте працівників!

Безперечно, зарплати працівників для будь-якого бізнесу становлять значну частину витрат. Але не поспішайте скорочувати персонал чи зменшувати їм зарплату. Звичайно, навряд чи вдасться повністю уникнути таких кроків, але пошукайте вихід. Приміром, поспілкуйтеся з членами команди та визначте для себе, чим вони будуть корисні вашому бізнесу, якщо їхні прямі завдання наразі не є актуальними.

Спробуйте підшукати роботу кожному, а вдячні працівники, будьте певні, не полишать вашу компанію в скрутний для неї час. Звісно, вам видніше, яка ситуація наразі склалася у вашому бізнесі, але постарайтеся таки підшукати варіанти збереження штату.

Переорієнтація на інші ринки

Так, ми всі розуміємо ситуацію: війна призвела до того, що прибутки впали майже в усіх сферах бізнесу. Але в такому разі спробуйте взяти приціл на суміжні з вашою ніші на українському ринку. Можливо, вам вдасться налагодити виробництво нових продуктів або надавати нові послуги.

Спробуйте також налагодити партнерські зв’язки з іншими компаніями. Особливо із закордонними. Звичайно, з нуля це буде зробити непросто, і набагато легше в нових реаліях почуваються ті компанії, які працювали поза межами України ще до початку війни. Але зважте ось на яку річ: багато закордонних компаній охоче підуть назустріч українцям хоча б із міркувань допомоги. Зараз весь світ намагається нам допомогти, і ви маєте чудову можливість скористатися цим собі на благо.

Комунікуйте з партнерами

Зробіть все для того, щоб об’єднати свої зусилля із зусиллями партнерів, щоб запускати нові проєкти та підтримувати поточні на плаву. Чудово, якщо ваші партнери сприятимуть у працевлаштуванні ваших працівників, які були змушені евакуюватися за кордон або в більш безпечні області України. Не забувайте, що ваші партнери по бізнесу – це могутня сила, і грамотна комунікація з ними принесе вам чимало нових можливостей.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору