RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. Як у новому році нарешті опанувати англійську мову

Як у новому році нарешті опанувати англійську мову

4.01.2021 821
Як у новому році нарешті опанувати англійську мову

Як у новому році нарешті опанувати англійську мову

4.01.2021     821

Чимало компаній у вакансії вказують графу «Впевнене володіння англійської». І це означає навіть не рівень В1 (Intermediate), а В2 (Upper intermediate) чи навіть С1 (Advanced). Але буває так, що в процесі опанування англійської ви дійшли до рівня В1, і прогрес зупинився. Настало так зване «плато», з якого важко зрушити. Що ж робити у цьому випадку, коли хочеться отримати чудову роботу, а вивчення англійської мови не просувається?

Що означає «ефект плато»?

Як правило, стрімкий прогрес в опануванні будь-якої мови відбувається тільки до середнього рівня. А от подальше вивчення суттєво ускладнюється. І ніби все робиться правильно: кожного дня вивчаються нові слова, але поряд з тим виявляється, що незнайомих слів не стає менше, і попри всі прикладені зусилля справа стоїть на місці. Це і називається «ефект плато». Кожен, хто вивчав англійську мову, стикався з подібним. І найперше, що потрібно зробити, це визначитися з власними цілями.

Для чого потрібно вдосконалювати англійську?

Це важливий момент, адже від нього ви будете відштовхуватися в подальшому вивченні мови. Наприклад, щоб влаштуватися на роботу в міжнародну компанію, вам потрібно буде знати англійську мову на рівні С1 (Advanced). Просунутий рівень дасть змогу вільно спілкуватися з іноземцями, а також заповнювати документацію та готувати презентації. Крім того, опанувавши рівень С1, ви без проблем влаштуєтеся на роботу за кордоном практично по будь-якій спеціальності.

Якщо ж ви ставите перед собою іншу ціль – перегляд телепередач, серіалів і фільмів без допомоги субтитрів, рівня В1 теж не буде достатньо. Так, ви зможете вловлювати суть сказаного, чудово розумітимете окремі фрази, але добра половина реплік пролітатиме повз ваше сприйняття. Чому? Та тому що персонажі іноді говоритимуть так швидко, що за ними не поспієш, та й чимало незнайомих слів збиватимуть з пантелику. Знову ж таки, знадобиться рівень В2 чи С1, щоб дивитися будь-який фільм, серіал чи телевізійне шоу в оригіналі.

Уроки з нейтів-спікерами

Займатися з носіями мови – чи не найшвидший спосіб зануритися в англійську з головою, і випірнути на поверхню з омріяним рівнем С1. Носії мови допоможуть «розговоритися», скоректують вимову, навіть навчать розрізняти акценти (британський, американський і т.д.). Крім того, спілкування з нейтів-спікерами суттєво збагатять вашу лексику ідіомами і фразеологізмами, крилатими фразами і сучасним сленгом. Шукайте в Інтернеті освітні платформи на кшталт Preply, і обирайте викладача з будь-якої країни світу.

Нейтів спікери


Не знижуйте темп, пам’ятайте про мотивацію

Досягнувши середнього рівня у вивченні англійської мови, може видатися, що до омріяної цілі лишилося недовго, і можна знизити темп. Але насправді це не так. Чим далі, тим складнішим стає матеріал, та й лексика призабувається з часом. Тобто порада тут наступна: підтримуйте мотивацію на високому рівні і не знижуйте темп. Якщо спостерігаються проблеми з мотивацією, частіше вмикайте улюблені фільми і серіали. Слухайте, як говорять ваші улюблені кіноактори, копіюйте їхню вимову. Уявляйте, що незабаром ви теж так розмовлятимете, якщо продовжите займатися.

Але перерви і відпочинок теж варто влаштовувати, щоб не вигоріти і не спротивити англійську мову. Найкраще зробити так: на вихідних плануйте графік занять на тиждень вперед, і чітко дотримуйтеся його. Двадцять-тридцять хвилин в день буде більш ніж достатньо. Чи варто доплюсовувати сюди перегляд фільмів і серіалів в оригіналі? Вирішувати вам. Головне – щоб регулярний перегляд відео в оригіналі вас не обтяжував.

Друзі


Лексика і граматика

Середній рівень володіння англійської передбачає доволі обширний словниковий запас, але його постійно треба поповнювати, якщо хочете переступити через «ефект плато» і досягти високого рівня володіння мовою. Вивчення нових слів і їхнє застосування на практиці надійно закріпиться в пам’яті. Чи варто використовувати підручники у вивченні мови, навіть якщо ви займаєтеся самостійно? Звичайно, бо робота з посібниками – це важлива складова навчального процесу, навіть якщо ви вирішили опанувати мову самотужки.

Робіть упор на граматику, адже це основа основ вивчення будь-якої мови. Окрім часів, існують інші важливі граматичні конструкції, які потрібно знати, щоб покращити володіння англійською. Так, граматика – це важко і нудно, але знати її необхідно, якщо хочете говорити і писати правильно.

Читаємо і пишемо, слухаємо і дивимося

Візьміть за звичку багато слухати і дивитися англійською мовою. До ваших послуг – весь Інтернет, тому ви обов’язково знайдете до душі безліч відео- та аудіоматеріалів. Якщо ви уникаєте слухати аудіозаписи чи дивитися англомовні передачі, бо складно сприймаєте мову на слух – почніть робити це прямо зараз. Тільки так можна навчитися розуміти іншу мову, бо як тоді розмовляти з іноземними клієнтами чи колегами, якщо складно сприймаєте англійські слова на слух?

Те ж саме стосується читання і написання текстів. Читайте улюблених авторів в оригіналі, записуйте в нотатник власні думки англійською, а потім перевіряйте граматику. Якщо шукаєте на Вікіпедії якусь інформацію, старайтеся користуватися англомовною версією Вікі. З часом ви зауважите, що англомовні статті даються вам все легше і легше.

Не зайвим буде вдосконалювати вимову, адже це теж важливий етап підвищення вашого рівня володіння англійською.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх