RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. На работе
  5. Як відпочити під час завалу на роботі

Як відпочити під час завалу на роботі

24.11.2020 470Автор: Олександр Мавлідінов
Як відпочити під час завалу на роботі

Як відпочити під час завалу на роботі

24.11.2020     470Автор: 

Робочі будні, коли робота навалюється усім накопиченим масивом справ, дійсно, можуть перетворюватися на «пекельні дні»: коли людина не те, що зможе знайти час на перерву, але й, взагалі, просто «не може голови підняти» від робочого столу. Такі навантаження ризиковані втратою сну та «ламанням графіку» роботи до якого звик організм людини, втратою часу на приймання їжі, відмовами від прогулянок та іншими «особливостями» такого режиму, коли треба наздоганяти графік. Звичайно, це все не може не сказатися на здоров’ї людини та її працездатності.

Незважаючи на необхідність встигати робити свої завдання по роботі, численні вчені та дослідники впливу навантажень на організм людини, впевненні в тому, що необхідність робити перерви під час завалу у справах – не повинна обговорюватися, бо, своєчасні перерви під час роботи, можуть сказатися навіть на продуктивності.

Давно доказаним фактом, є той, що надмірні навантаження у роботі, суттєво виснажують людський організм. Нехтування корекцією часу на роботу та відпочинок, призводить до швидкого професійного вигоряння та появи різних проблем із здоровцям людини.

У той самий час, більшість корисних ідей та геніальних рішень, приходять до людей, як раз під час відпочинку, коли мозок зумів перезавантажитися та людина «на свіжу голову» знайшла рішення проблеми. Виявилося, що таким чином, працює мозок більше, ніж 40% людей, які приймали участь у різних експериментах по роботі мозку людини у розслабленому стані.

Абстрагування від завдань та роботи, навіть на незначний час у 5-10 хвилин, допомагає працівнику повернутися до роботи, отримавши нові сили для скоєння своїх завдань. Сучасні спеціалісти, й взагалі, радять постійно (кожну робочу годину) робити невеликі перерви аби дозволити мозку відпочити.

Прості вправи для м’язів та очей

Навіть, проста шкільна зарядка для втомлених рук може допомогти скинути зайву напругу, коли ви довгий час працюєте за робочим столом.

Маючи суто сидячу роботу, не зволікайте та час від часу намагайтеся вставати зі свого місця, щоб зробити кілька кроків по кімнаті та декілька простих вправ. Для цього, розминайте м’язи шиї, розводьте у сторони руки й головне, відведіть очі від екранів моніторів, щоб надати їм змоги відпочити від навантаження. Звісно, зовсім ідеально, якщо ви використаєте цей час на коротку прогулянку свіжим повітрям.

відпочинок при завалах на роботі

«Обід за розкладом»

Як то кажуть, навіть під час війни, обід має бути за розкладом, бо правильне та енергійне харчування здатне надати чимало сил для скоєння необхідної роботи. Проте, не аби яка їжа здатна допомогти особливо під час завалу на роботі. У такі складні часи навантажень, намагайтеся вживати максимально свіжі фрукти та овочі. Гарно «працюють» у такий ситуації й горіхи, які повні білка.

Багато цукру в такий період – це не для вас, бо усілякі смаколики, більш втомлюють організм людини, аніж насичують його енергією.

Рівень води в організмі

Чай або кава, можливо й гарні «помічники» у ранковій роботі, проте, протягом дня, який виявився над важким, не забувайте пити просту воду. Підтримка рівня води в організмі дуже важлива у такий час, бо саме вживання вологи допомагає організму й зокрема мозку людини впоратися зі всіма навантаженнями.

Заборона на відпочинок з гаджетом

Якби вам не кортіло під час відпочинку відвідати власну сторінку у соціальних мережах – краще цього не робити. Гаджети, взагалі треба відкласти подалі та не користуватися ними протягом дня, який й без того, повний робочих завдань, завдяки яким ви не відриваєте очей від комп’ютера. Тож, якщо ви ще й на відпочинку станете «залипати» у стрічці улюбленої соцмережі, увесь ваш «відпочинок» зійде на «нуль».

Вдома - лише відпочинок

Звичайно, обставини бувають різними, але, якщо ви можете так зробити – ніколи не беріть роботу додому. Особливо, під час таких навантажень. Скоріше за все, ви ще більше втомитеся та зустрінете новий день без усякого ентузіазму, а лише із думками, що вам треба знову переживати весь той жах з ранку до вечору. Краще, гарно відпочити вдома, облишивши шумні гулянки та алкоголь до кращих, більш спокійних часів, й просто виспатися, щоб наступного дня мати необхідні сили для роботи, яка накопилася.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх