RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Як з самого початку зрозуміти корпоративну культуру компанії

Як з самого початку зрозуміти корпоративну культуру компанії

30.01.2022 309Автор: Лоліта Платошкіна
Як з самого початку зрозуміти корпоративну культуру компанії

Як з самого початку зрозуміти корпоративну культуру компанії

30.01.2022     309Автор: 

Будь-яка компанія має свою власну внутрішню корпоративну культуру. Часто трапляється так, що з корпоративною культурою здобувач знайомиться лише після працевлаштування. Проте не рідко неправильно побудована політика корпоративної культури та внутрішні процеси всередині колективу стають головною проблемою звільнень спеціалістів. В свою чергу це має потужний негативний вплив на загальні показники компанії в цілому.

Корпоративна культура - це, звісно ж, не про декілька зустрічей всією командою, а більше про подолання щоденних труднощів у вирішенні спільних завдань. Але перш ніж вивчати корпоративну культуру компанії, в яку працевлаштовуєтесь, визначиться зі своїми цінностями. Тільки розуміючи, що для вас важливо, ви зможете визначитись з роботодавцем на користь конкретної компанії. Саме тому, перш ніж допитувати рекрутера, дайте собі чесні відповіді на питання:

  • Що для вас ідеальна команда? Яка вона повинна бути?
  • Чи вмієте ви працювати в команді? Що для вас важливо в командній роботі?
  • Що ви вважаєте поганою компанією? Що для вас погана команда? Що для вас поганий колега?

Якщо ви до цього працювали в іншому місці, то пригадайте, в якій компанії вам було не комфортно працювати, а в яких комфортно і чому. Відповіді на ці питання дозволять вам зробити акцент на пріоритетних вимогах для вашого працевлаштування.

Питання рекрутеру про цінності компанії

Співбесіда - основна зустріч з роботодавцем, на якій у вас є змога отримати відповіді на питання, які вас цікавлять про корпоративну культуру компанії та робочій команді, в якій вам доведеться працювати.

Jobs.ua радить задати наступні п’ять питань рекрутеру в обов’язковому порядку. 

Дізнайтесь все про робочі процеси в команді

Відповідь на нього дасть вам розуміння, з якими людьми ви працюватимете, а саме люди і формують внутрішню культуру. Тож дізнайтесь: скільки людей в команді, з ким вам доведеться працювати щодня, хто буде перевіряти вашу роботу та кому ви будете доповідати про її вчасне виконання. 

Оберіть кейсовий підхід

Про корпоративну культуру найкраще за всього розкаже конкретний кейс чи ситуацію. Наприклад, ви можете запитати: «Чи траплялися ситуації, коли клієнт був незадоволений роботою команди? Що ви, як компанія, робили у такому разі?».

Питання про формат роботи

Формат роботи всередині компанії багато може розповісти про її культуру. Наприклад, якщо в компанії вітається ініціативність, то має існувати механізм, який дозволяє кожному поділитися ідеями та отримати зворотний зв'язок.

Дізнайтесь про бонуси та плюшки

Бонуси справді можуть частково відображати культуру компанії. Наприклад, якщо компанія декларує важливість навчання та саморозвитку для співробітників, то їх у цьому підтримуватиме — компенсаціями чи стипендіями на навчання, внутрішнім університетом, корпоративними курсами іноземних мов тощо. Адже це цінність для неї та частина її культури.

Запитайте прямо

Ви можете без натяків і обхідних шляхів попросити рекрутера описати корпоративну культуру компанії та її цінності, а потім уточнити цікаві для вас моменти:

як компанія розвиває та підтримує корпоративну культуру,

як корпоративна культура змінювалась з роками,

чи збігаються цінності команди з цінностями кожного її члена,

які якості характеру обов’язкові для роботи за посадою.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх