RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Жизнь в коллективе
  5. Як зрозуміти, що ваш начальник є аб’юзером

Як зрозуміти, що ваш начальник є аб’юзером

21.01.2022 608
Як зрозуміти, що ваш начальник є аб’юзером

Як зрозуміти, що ваш начальник є аб’юзером

21.01.2022     608

Жити під одним дахом з аб’юзером або ж працювати під керівництвом такої людини – це величезний тиск на психіку, постійний стрес і можливі проблеми зі здоров’ям. Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує з’ясувати, за якими ознаками можна розпізнати в своєму начальнику справжнього аб’юзера.

Аб’юз – це не про конфлікти та суперечки

Якщо просто, аб’юз – це нанесення моральної чи фізичної шкоди іншій людині, причому на регулярній основі. Не кожен токсичний начальник може підняти руку на підлеглого, а от накричати і принизити – запросто. Це стає звичною формою поведінки, і в більшості робочих ситуаціях, які можна вирішити безконфліктним шляхом, тобто за допомогою спілкування, аб’юзер піде своїм звичним шляхом.

На жаль, для аб’юзера завжди знайдуться жертви. Не кожен співробітник знайде в собі сили подати на звільнення чи обуритися поведінкою шефа: хтось триматиметься за престижну посаду і високу зарплату, хтось закриватиме на все очі і переконуватиме себе, що такий стиль керівництва приносить свої плоди. Давайте виокремимо найважливіші ознаки, за якими можна розпізнати начальника-аб’юзера, і не переплутати з просто суворим і вимогливим керівником.

Образи в присутності інших людей

Поведінка аб’юзера – це поведінка агресора, адже має на меті деморалізувати особистість і придушити її силу волі. Тому аб’юзери дуже люблять самостверджуватися за рахунок інших людей, тому для них звичною справою є підвищення голосу на підлеглого, перехід на особистості і винесення публічної догани. Забудьте про конструктивну критику з його боку – аб’юзер не знає, що це таке.

Глузування, сарказм, знецінення

Гумор – це прекрасний спосіб розрядити напружену обстановку. Але добрий позитивний жарт не має нічого спільного із глузуванням та сарказмом, до якого часто вдаються начальники-аб’юзери. Якщо його жарти стосуються вашої зовнішності, приватного життя чи викликають відчуття сорому та невпевненості в собі – перед вами стовідсотковий аб’юзер.

Будьте певні, що для такого начальника ваші успіхи на роботі залишаться непоміченими. А ось за найменшу помилку вас відчитають і нагадають, що працювати потрібно сумлінніше. Якщо вашу думку не враховують, ініціативи ігнорують – теж сюди.

Робота, робота і тільки робота

Начальники з деспотичним характером вважають, що працівники повинні бути в повній доступності навіть у післяробочий час. І що йому з того, що у вас є своє життя, захоплення та й ви просто хочете відпочити після роботи? Начальника-аб’юзера це не хвилює. А якщо ви проігноруєте його телефонний дзвінок, начувайтеся – його невдоволення не уникнути.

Маніпуляції і погрози

Керівник-аб’юзер завжди скористається нагодою, щоб нагадати, як вам пощастило працювати на цій роботі. Тому: А) Ви постійно повинні доводити, що гідні цього місця; Б) Нічого з вами не трапиться, якщо попрацюєте понаднормово, візьмете роботу на вихідні і взагалі – будете терпіти усі його витівки.

Емоційні гойдалки і зміна настрою

Такий керівник може вранці люб’язно поспілкуватися з вами, а в другій половині дня ви зрозумієте, що втрапили до нього в немилість. Або ж він приймає рішення в залежності від настрою, в якому перебуває. Не робота, а суцільний кошмар, чи не так?

Отже, якщо ваш начальник демонструє підлеглим увесь цей набір якостей, не варто обманювати себе і переконувати, що він просто дуже суворий і вимогливий. Ні, поведінка аб’юзера із суворістю і вимогливістю не має нічого спільного, тому що вимогливі люди, перш за все, вимогливі до себе. Аб’юзер – вимогливий лише до інших людей.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх