RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Чим зайняти себе і свою родину, коли робота виконана, а світла немає?

Чим зайняти себе і свою родину, коли робота виконана, а світла немає?

16.12.2022 354
Чим зайняти себе і свою родину, коли робота виконана, а світла немає?

Чим зайняти себе і свою родину, коли робота виконана, а світла немає?

16.12.2022     354

Для багатьох людей тривалі відключення світла виявилися справжнім кошмаром. І не так через холод, як через разючу можливість побути… наодинці із собою, зі своєю родиною, з дітьми. Раніше ж як було – тицьнули дитині телефон чи ввімкнули мультики на телевізорі, і дитина тиха й спокійна, і батьки своїми справами займаються. А зараз, коли світла немає більше, ніж воно є, така стратегія вже не спрацює. Але ж дітей, як і самих себе, потрібно чимось зайняти. То чим зайнятися самому і зайняти свою родину, і особливо дітей, коли робота зроблена, а світла немає? Спробуємо з’ясувати разом із Jobs.ua.

Чому це так важливо – зайняти себе чимось корисним?

Так, відсутність електрики і тепла в наших оселях сильно напрягає. І не так, можливо, сам факт відсутності світла, як тривожні думки про війну, майбутнє, роботу, темряву і холод. Але замість того, щоб постійно «грузитися» тривожними думками і ще більше зневірюватися у власних силах, чи не краще зайнятися чимось цікавим і корисним? А заодно й добре провести час із собою і своєю родиною, та без негативу. Тож до вашої уваги – чудові заняття на випадок, коли робота зроблена, а світла немає.

Читаємо художку… і казки

Цікава художка і нонфікшн – для себе, а для дітей – казки. Якщо ви не читали в дитинстві чудові казки від відомих європейських казкарів – Астрід Ліндгрен, Отфріда Пройслера, Ено Рауда – повірте, їхні казки та історії для дітей і підлітків вас приємно здивують. «Водяничок» і «Привиденя» Отфріда Пройслера, або пригоди маленьких, схожих на гномів, веселих і кумедних чоловічків з книг Ено Рауда – такі історії сподобаються не тільки дітям. Не забуваємо, що прочитана казка сприйматиметься ще краще, ще яскравіше, якщо прочитати її артистично, як-то кажуть, з почуттям. Нехай ваша родина запам’ятає вас навіть в найскладніші, найважчі часи такою людиною, що ніколи не втрачала оптимізму, а сірі зимові вечори могла без проблем перетворити на веселі посиденьки.

Шашки і шахи, настільні ігри та турніри

Влаштовуйте інтелектуальні турніри з шахів і шашок для всієї родини. Влаштовуйте довгі забіги в «Монополію» та інші настільні ігри. Так і година за годиною швидко промайнуть, і діти разом з вами будуть захоплені грою. Крім шахів чи шашок, можна пограти в доміно і нарди, настільний хокей чи такі популярні у Штатах дженгу та скрабл. Отак і кілька тижнів промайне, а за ними – ще декілька. А там уже й до кінця зими рукою подати.

Ікебана – несумно, нескучно і навіть весело

Поставте собі, приміром, завдання: за два тижні, що лишилися до Нового року, заставити класними фігурками з орігамі все підвіконня. І бажано не простенькими фігурками журавликів, а дійсно складними фігурами, на які доведеться трохи затратити часу. А щоб вечірні посиденьки за складанням фігурок були ще цікавішими, влаштуйте міні конкурс: переможець, який складе найцікавішу фігурку, отримає особливий приз. А за ці декілька тижнів ви матимете можливість придумати якісь цікаві та нестандартні призи для переможців. До речі, більше про цікаві хобі з екзотичної Японії можна прочитати тут.

Ось такими чудовими справами можна зайняти себе і свою родину, коли робота зроблена, а світла немає. Нехай ці тривалі вимкнення світла запам’ятаються вам максимально позитивними моментами, а не роздратованістю, панічною тривогою і злістю. Не забуваємо також про донати на ЗСУ, ще один чудовий спосіб конвертувати свою злість та ненависть до русні.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх