UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Здивуйте себе і колег, опанувавши в якості хобі екзотичні мистецтва Японії

Здивуйте себе і колег, опанувавши в якості хобі екзотичні мистецтва Японії

6.10.2022 459
Здивуйте себе і колег, опанувавши в якості хобі екзотичні мистецтва Японії

Здивуйте себе і колег, опанувавши в якості хобі екзотичні мистецтва Японії

6.10.2022     459

Відволікатися від важких новин можна по-різному. Наприклад, опановуючи давні японські ремесла, які принесуть вам безліч хвилин задоволення і навіть, можливо, розрадять у важку хвилину. А якщо розвинете свою майстерність, опановуючи описані нижче хобі, зможете здивувати не лише себе, а й своїх друзів та колег.

Орігамі, або як «оживити» лист паперу

Звичайно, ви не оживите свого паперового тигра так, як це зробила героїня оповідання «Паперовий звіринець» Кена Лю, але розважити друзів та колег потішними фігурками з паперу ще й як можете. З часом, «розкачавшись» в цьому занятті, ви зможете створити цілий зоопарк на своєму робочому місці. Ці фігурки тішитимуть і ваше око, і ваших колег, і клієнтів.

Вбачаємо у цьому також практичну потребу: можна взяти і покрутити таку фігурку в руках в якості антистресу. Або коли міркуєте над якоюсь проблемою. Не забуваємо, що це заняття розвиває дрібну моторику рук, та й ваш розум теж не відпочиватиме в цей час, вирішуючи відсторонено певну проблему. Скільки переваг у такій незначній, здавалося б, справі, чи не так?

Каліграфія та ієрогліфи: мистецтво довершених рухів

У поетичній та філософській кінопоемі Кім Кі Дука старий майстер виводить ієрогліфи за допомогою води, а не чорнила, щоб нагадувати собі про скороминущість і плинність всього, що нас оточує. Вам так робити не потрібно, а от навчитися виводити справжні японські ієрогліфи, паралельно дізнаючись, що вони означають – теж цікаве заняття на дозвіллі. І яке теж може принести вам чимало втіхи. Тим паче, це не так просто, як здається: малюючи ті чи інші ієрогліфи, ви затратите немало часу, щоб навчитися виводити ієрогліфи незгірш за японців.

Каліграфія

Звісно, доведеться придбати необхідні знаряддя, а саме спеціальний пензлик для написання ієрогліфів, чорнило та пергамент. Так, пергамент можна замінити на звичайний офісний папір, а з часом, навчившись виводити ієрогліфи, ви зможете оформляти їх в рамку та поміщати під скло. І дарувати, звісно, друзям та колегам.

Ікебана, або створюємо із прекрасного ще прекрасніше

Мабуть, це заняття більше припаде до смаку саме жінкам, адже хто цінує квіти більше, ніж самі жінки? Вивчати закони гармонії при укладанні квітів та інших рослин у букети, формувати з них довершені з точки зору естетики композиції – тут теж вбачаємо багато переваг для людини, яка візьметься опановувати це давнє японське мистецтво. По-перше, ви відкриєте для себе багато нового про звичні, здавалося б, речі; по-друге, ви навчитеся робити такі незвичні та цікаві букети, від яких перехоплюватиме подих усім вашим друзям та колегам, яким ви роздаровуватимете ці букети на урочисті події. По-третє, іменинникам та «винуватцям» інших урочистих подій буде вдвічі приємніше усвідомлювати, що їм подарували не просто квіти, а довершену композицію із дотриманням усіх правил та рекомендацій цього давнього ремесла.

Але це ще не все.

Якщо маєте таку можливість, в офісі чи загалом у компанії можна замість банальних квіткових композицій у вазах розміщати справжні шедеври букетоскладання. Повірте, за належного підходу, вашої креативності та вмінь одними лиш букетами можна показати клієнтам вашої компанії, що тут працюють справжні професіонали, які знають і вміють багато. Як бачимо, навіть у такий незвичний та екзотичний спосіб можна чимало сказати іншим людям, не вимовивши при цьому жодного слова.

Мистецтво бонсай: ваші деревця – ваша душа

Це образно висловлюючись, звісно. Адже люди, які мають таке хобі, дійсно вкладають свою душу у вирощування та догляд за своїми бонсайчиками. Вирощуючи такі деревця, ви дізнаєтеся багато чого цікавого, і не лише про рослин. А щоб надихнутися на цю чудову справу, відвідайте тематичні групи в соцмережах, присвячені мистецтву бонсай. Ви здивуєтеся, побачивши, які дивовижні форми та композиції можуть приймати карликові деревця, коли до них доторкається справжня людська фантазія та бажання витворити щось довершене і незвичне.

А ваші «вихованці» з часом можуть стати справжньою прикрасою не лише вашого робочого місця, а й усього офісу. Тим паче, бонсайчики стануть чудовим подарунком для ваших друзів та колег, які люблять доглядати за рослинами.

Як бачимо, навіть екзотичні для українців хобі можна перетворити в чудове та захоплююче заняття, яке розрадить вас і відволіче від тривожних новин і всього того жахіття, що діється навколо. Не варто забувати про прекрасне навіть в темні часи, як вважаєте?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору