RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение
  5. Чому люди кидають вивчення програмування на пів дорозі?

Чому люди кидають вивчення програмування на пів дорозі?

2.09.2022 362
Чому люди кидають вивчення програмування на пів дорозі?

Чому люди кидають вивчення програмування на пів дорозі?

2.09.2022     362

Зараз від окремих людей можна почути думку, що, мовляв, вивчати програмування не потрібно, бо дуже висока конкуренція. Безумовно, певний відсоток істини в цих словах є, але якщо ви непогано опанували одну з мов програмування та супутній набір технологій, та ще при цьому добре знаєте англійську – без роботи ви не залишитеся. А в цій статті разом із Jobs.ua пропонуємо розглянути, які найважливіші помилки роблять ті, хто прагне вивчати програмування, але з часом закидають цю справу на пів дорозі.

Вивчення англійської мови

Особливо важко доведеться людям, які в школі вивчали німецьку, або на англійську не звертали жодної уваги. В середовищі програмістів навіть є жартівлива відповідь на питання «яку мову програмування вчити насамперед?» І відповідь тут – англійську, звісно, яку ж іще? І дійсно, за яку б мову чи технологію ви не взялися, знання англійської мови стане великим, жирним плюсом. Ви розумітимете, що означають ті чи інші команди, директиви та протоколи; ви розумітимете значення всіх тих незрозумілих слів та термінів, з яких, власне, й складається будь-яка мова програмування.

Тому люди часто зупиняються на пів дорозі, бо до вивчення й так непростої теми – тобто програмування – доведеться всерйоз братися за свою англійську.

Терміни, слова, поняття – що вони всі означають?

Навіть якщо ми згадаємо щось найпростіше з середовища ІТ-розробки – приміром, верстку сайтів за допомогою найпростіших технологій HTML та CSS, які повинен знати кожен фронтенд-девелопер, та й не тільки він – навіть в таких нескладних технологіях початківець може запросто загубитися. Тут усе просто, бо початківця збивають з пантелику всі ці незрозумілі, на перший погляд, слова: теги та створення структури HTML-документа, флекс-конструкції та міксіни, а ще ж є перемінні, метатеги, сніпети та десятки, сотні інших незрозумілих слів.

Якщо початківець не має певної чіткої системи опанування мови програмування, він легко заплутається в усьому цьому, закине програмування і назавжди поставить собі «галочку», що це йому не під силу. Але це неправда – все це під силу навіть далекій від математики та програмування людини, але потрібно одразу усвідомити, що ви плануєте бігти марафон, а не спринт. Відтак доведеться грамотно розподіляти сили і розуміти, що доведеться наполегливо повчитися не 2-3 місяці, як обіцяють на курсах чи не всі підряд, а 6-12 місяців.

Лінощі та прокрастинація

Опанування програмування має одну особливість. В ідеалі потрібно займатися щодня, роблячи перерву 1-2 рази на тиждень, не менше. Але й не більше, адже перерва на тиждень-другий призведе до того, що ви забудете досить прості поняття та команди. І якщо постійно лінуватися та прокрастинувати, лінуватися писати код і заглиблюватися в нього – на жаль, далеко ви не просунетеся. Застрягнете на пів дорозі, та й по всьому. Тому важливо мати під рукою календар з виділеними для програмування годинами. І більше, більше практики. Не бійтеся, що напишете неправильний код. Це не проблема, адже код завжди можна переписати. Набагато гірший варіант – почати і не завершити, чи не так?

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх