RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Обучение, развитие, повышение квалификации
  4. Обучение и работа
  5. Чому можна навчитися цієї осені

Чому можна навчитися цієї осені

11.09.2020 546
Чому можна навчитися цієї осені

Чому можна навчитися цієї осені

11.09.2020     546

Ось і розпочався новий навчальний рік! У кожного з нас свої спогади про ту школу з партами й підручниками. А вона, як тоді, так і зараз лише сходинки до великого життя, де ми постійно чомусь вчимося. Давайте спробуємо і зараз влаштувати собі уроки й вивчити свої цікаві й найпотрібніші предмети. Разом з jobs.ua пропонуємо розглянути кілька варіантів.

Робити унікальні й дивовижні знімки

З приходом осені природа поступово змінює кольори, все навколо стає жовто-червоним. У кожного з нас виникає бажання зробити хоч пару кадрів. Це нагода, щоб стати біль уважним і подружитися з камерою. Сьогодні камери в смартфонах – це революція у сприйнятті світу: жодна подорож чи зустріч не проходить без знімка.

За допомогою камери ми можемо навчитися дивитися на все, що нас оточує зацікавленим і ясним поглядом, помічаючи деталі, жести, міміку. Це можливість знайти для себе щось нове, можливість дивуватися й запросити друзів здивуватися разом. Для цього не треба бути генієм, можна навчитися вдивляючись в світ навколо себе.

Створювати оригінальні ідеї

Забудьте, що лише творчі люди можуть генерувати ідеї. Ви теж цьому можете навчитися. Осінь – це той час, коли ідеї можуть просто фонтанувати. Спробуйте щодня записувати по десять будь-яких ідей.

Для роботи, для бізнесу, для рідних, для книг, для друзів; що робити, якщо вас попросили змінити дизайн в офісі, як покращити годинник – що-небудь придумайте. Головне, ваш мозок повинен попотіти. Є бажання чомусь посправжньому навчитися? Починайте зараз же записувати ті ідеї, які на вашу думку нездійсненні, і поміркуйте, з чого можна розпочати, щоб їх здійснити. Можливо, за рік побудувати будинок для літніх людей.

Мета не в тому, щоб придумати хорошу ідею, а в тому, щоб поступово накопичити тисячі ідей. Змусити мозок працювати, перетворити його на потужний генератор ідей.

Створити вдома затишок і доглядати за квітами

Осінь – це час, коли ми повертаємося додому після відпустки, подорожей, дачі, відходимо від всього літнього. І наведення порядку, створення затишку вкрай як необхідне, бо попереду хмурі холодні дні з дощами й вітром. Зробити квартиру чи будинок затишним не просто розставити речі, а бажано правильно їх організувати в інтер’єрі. Можна взяти, так би мовити підгледіти, кілька ідей у тих, хто професійно цим займається: власників готелів, дизайнерів, кухарів і можливо у вихователів дитячих садків. Нові рішення й трохи зусиль – і ваша оселя просто кликатиме після робочого дня всіх свої мешканців у приємний затишок.

За допомогою легкого перепланування будинок чи квартиру можна зробити більш світлою й просторішою. А квіти в інтер’єрі – це завжди безпрограшний варіант. Кілька корисних невибагливих рослин – і літо у вас вже на підвіконні. А коли ви досягнете майстерності в розсаджуванні рослин, зможете створити вдома справжній зимовий сад.

Не робити зайвого

У дітей почався новий навчальний рік, а у багатьох дорослих – новий робочий сезон, який може знову затягнути у безпросвітні трудові дні й тижні. І тут, щоб не потонути, треба навчитися відсікати зайве. Справи починають нами керувати тоді, коли ми не хочемо чи не можемо їх контролювати. Багатьом, напевно, доводилося попадати в ситуацію, коли пропрацювавши більш ніж вісім годин, не піднімаючи голови, наприкінці дня не побачити жодних результатів своєї роботи. Ні що так не деморалізує, як постійна зайнятість й відсутність відповідних результатів праці.

Якщо вам це знайоме, потрібно терміново навчитися позбавлятися зайвих справ. Способів багато, почнемо з простішого – зі щоденника.

Проведіть велику чистку у своєму записнику. Видаліть всі справи, що втратили актуальність. Залиште тільки найважливіше – не більше 5-7 завдань на день. Не забудьте запланувати час на те, що дійсно важливо для вас: навчання, розвиток власної справи, особисте життя, спілкування з рідними та відпочинок.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх